Grote lenteschoonmaak in je slaapkamer: 4 dingen om op te letten

Algemeen Commerciële Redactie 20 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Het is een ware traditie: de lenteschoonmaak. Het idee is dat je je huis in één keer echt goed aanpakt. En dan hebben we het niet alleen over schoonmaken (dat je natuurlijk extra grondig wil doen), maar ook over opruimen, opbergen en voorbereiden voor een nieuw seizoen.

Bij een goede lenteschoonmaak komt iedere kamer aan bod, maar we willen één kamer uitlichten die extra aandacht verdient: de slaapkamer. Je slaapomgeving heeft invloed op je slaapkwaliteit en je slaapkwaliteit heeft weer invloed op je gezondheid en gemoedstoestand. Behoorlijk belangrijk dus, die lenteschoonmaak in je slaapkamer.

Lenteschoonmaak in slaapkamer

Afstoffen, dweilen, stofzuigen; bij de grote schoonmaak wil je alle poetsmiddelen uit de kast halen. Tegelijkertijd zijn er ook andere dingen om rekening mee te houden. Lees mee!

1. Verschuif je meubels

Het wordt niet voor niets de ‘grote schoonmaak’ genoemd. Je wil deze keer net iets grondiger te werk gaan dan je gewend bent. Dat betekent: ook de plekken die je normaal niet zo goed kunt bereiken, komen aan de beurt. Schuif je bed, kast en nachtkastjes opzij om deze plekken een grondige poetsbeurt te geven. Wedden dat daar op z’n minst een hoop stof ligt? Wel zo fijn als je kamer écht schoon is, toch?

2. Check je matras

Je matras heeft ontzettend veel invloed op je nachtrust. Je wil er dus zeker van zijn dat je een goed matras hebt én dat je deze goed onderhoudt. De lenteschoonmaak is een goed moment om te kijken of je matras moet worden omgedraaid. Bovendien is het goed om je matras schoon te maken met je stofzuiger om huisstofmijt tegen te gaan. Tegelijkertijd is dit het moment om kritisch te zijn: is je matras (nog) wel goed of is het tijd voor een nieuwe?

Als je dan voor een nieuwe matras gaat, wil je er zeker van zijn dat deze van goede kwaliteit is. Dat zit bij Emma Sleep zeker goed. Alle matrassen zijn gemaakt na grondig onderzoek en met één doel: ervoor zorgen dat jij beter slaapt. Kijk maar eens naar de bekroonde Emma Hybrid, die extra ventilerend is (wat belangrijk is voor een goede nachtrust!). Of wat dacht je van de Hybrid Premium, waardoor je nog sneller en dieper in slaap valt?

3. Opgeruimd staat netjes

We noemden het net al: je slaapkamer heeft invloed op je slaapkwaliteit en dus ook op je (mentale) gezondheid. Stress is een van de meest voorkomende factoren bij slaapproblemen, dus je wil ervoor zorgen dat je slaapkamer rust uitstraalt. Dit is niet de plek om allerlei spullen uit te stallen en rommel te laten liggen. Je weet wat ze zeggen: een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd. In je slaapkamer is dat des te belangrijker.

Een slimme manier om voor een opgeruimde slaapkamer te zorgen: een bed waarin je je spullen makkelijk kunt opbergen. Emma Sleep heeft een handige Opbergwonder Bundel, inclusief bed met 890 liter aan verborgen opbergruimte. Zo zijn je spullen mooi opgeruimd en slaap je een stuk beter. Win-win!

4. Sorteer je kleding

Dit is het perfecte moment om je kledingkast eens flink uit te ruimen. Heb je die ene rok of die ene trui al langer dan een jaar niet aangehad? Grote kans dat dat ook niet meer gaat gebeuren. Verkoop de kledingstukken die je niet meer wil, geef ze weg of doneer ze aan het goede doel. Zo houd je kledingkast schoon, opgeruimd en overzichtelijk. En zo heeft iemand anders er wel nog plezier van.

Om deze feestelijke maand te vieren, kun je nu extra voordelig shoppen bij Emma Sleep. Tijdens de Maand van Oranje krijg je heel veel korting op de beste slaapproducten. Check de website van Emma Sleep voor alle deals en bundels.

In samenwerking met Emma Sleep

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen