6 manieren om alvast te connecten met je baby tijdens de zwangerschap

Zwanger Redactie 29 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Hoewel je er al aanstaande moeder alles aan doet om het je baby zo comfortabel mogelijk te maken, kan het soms toch lastig zijn om echt te beseffen dat er echt een baby in jouw lichaam groeit.

Soms voel je wat schopjes en je ziet je kleintje af en toe op een echo, maar het is helemaal niet gek als je af en toe een bepaalde afstand voelt ten opzichte van je bolle buik.

Connecten met de baby in je buik

Wij geven zes tips hoe je alvast kan connecten met je baby tijdens de zwangerschap.

1. Maak een dagboek

Soms kan het zijn dat tijdens je zwangerschap de dagen voorbij vliegen. Of dat je simpelweg soms te druk bent met andere dingen die lopen in je leven. Dit kan er soms toe leiden dat je misschien een bepaalde afstand voelt tot je baby.
Maak een dagboek, waar je je bijvoorbeeld oplegt om 1 keer per dag, week of wanneer het jou uitkomt, schrijft over je zwangerschap. Hoe voel je je? Wat hoop je voor je baby zodra hij of zij er is?

2. Lees voor

Vanaf een bepaald punt in je zwangerschap gaan baby’s steeds beter horen, zelfs als ze nog in je buik zitten. Het is belangrijk dat ze jouw stem veel horen, want deze herkennen ze zodra ze geboren zijn. Lees je kindje voor uit een boek dat je zelf mooi vindt, en neem hier alle rust voor. Een fijn moment om even alleen met je baby door te brengen.

3. Mediteer

Pak af en toe eens een moment in een drukke week om er echt even voor te gaan zitten. Sluit je af van eventuele andere prikkels en concentreer je helemaal op jouw lichaam en op je baby. Wat voel je? Voelt het anders dan normaal? Beeld je in hoe groot je baby nu is en dat hij heerlijk ronddobbert in jouw lichaam.

4. Luister naar muziek en zing mee

Het luisteren naar muziek kan de hersenontwikkeling van je kind stimuleren. Daarnaast is het een hele fijne manier om te connecten met je baby. Het kan er ook voor zorgen dat jij meer ontspant. Dus combineer deze twee en zet af en toe jouw favoriete muziek op. Zing lekker mee, zodat je even helemaal los kan laten. Op deze manier hoort jouw baby wederom jouw stem, zodat hij zich daar alvast aan kan hechten.

5. Word creatief

Wil je iets actiever omgaan met je zwangerschap? Ga er dan mee aan de slag! Vereeuwig bijvoorbeeld je buik in gips, doe een fotoshoot of neem bijvoorbeeld eens deel aan een zwangerschapsyoga of een andere cursus. Je zal je daarna weer veel meer actief betrokken voelen in je zwangerschap.

6. Verwen jezelf

Niet onbelangrijk tijdens de zwangerschap. Je hoeft jezelf hier niet elke dag aan te herinneren, maar het is wel belangrijk dat je je af en toe beseft dat zwanger zijn ontzettend bijzonder is. Je laat een klein wezentje in je buik groeien, die jouw toekomst volledig zal veranderen. Zwanger zijn is topsport! Verwen jezelf af en toe eens met een spadag, een massage, een lekker etentje of een middagje shoppen. Ook op die manier zal je kunnen connecten met je baby. Je bent het waard!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme