Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 2 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Bang dat de relatie tussen jou en vriendinnen verandert als je moeder wordt? 3 redenen om je daar geen zorgen over te maken

Veel vrouwen zijn bang dat wanneer zij (voor het eerst) moeder worden er veel zal veranderen. Niet alleen tussen jou en je partner of überhaupt heel je leven, ook vriendschappen die een belangrijk onderdeel uitmaken van jou zullen veranderen. Maak je niet te veel zorgen want dat is juist een goed teken.

Moeder worden verandert de relatie tussen vriendinnen

Je kunt er de klok op gelijkzetten dat jij en je vriendinnen anders met elkaar omgaan als je moeder wordt. Moeder worden heeft namelijk enorm veel invloed op de invulling van je leven maar erg is dat niet.

1. Verandering is niet per se negatief

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de relatie tussen jou en je vriendinnen gaat 100% veranderen. Of dat erg is, is een heel andere vraag. Bij verandering denken we vaak aan de negatieve gevolgen van iets maar het kan juist een heel positieve verandering zijn voor je vriendschap.

Natuurlijk zal het wennen zijn, zeker als je de eerste bent van je vriendengroep die dalijk moet uitleggen hoe het leven met een newborn is (newsflash: f*cking zwaar), maar écht: het geeft jullie vriendschap een diepere laag.

2. Het geeft jullie vriendschap een nieuwe betekenis

En over die diepere laag gesproken: dat komt je vriendschap juist ten goede. Hoewel je ongetwijfeld minder fysieke tijd zal hebben voor je vriendinnen, komt er een nieuwe vorm van liefde in je leven. Je vriendinnen zullen zien hoe gelukkig jouw kleintje je maakt, en jij zal dolgelukkig zijn om je vriendinnen met je kleintje te zien spelen.

Hoewel het voor iedereen schakelen is wanneer de eerste baby in jullie vriendengroep wordt geboren, doet het ook heel veel met jullie liefde voor elkaar. Jullie leren elkaar op een andere manier kennen en daardoor wordt jullie vriendschap alleen maar waardevoller.

LEES OOK: 10x waarom het zo fijn is om andere moeders als vriendinnen te hebben

3. Het is een nieuwe (wenselijke) fase

Het is altijd spannend als de eerste in jullie vriendengroep moeder wordt. Toch is het een natuurlijk proces en hebben nog steeds veel vrouwen de wens om moeder te worden (en mannen de wens om vader te worden). Hoewel we tegenwoordig gemiddeld een aantal jaar ouder zijn dan onze grootouders, is het voor veel vrouwen een wenselijke fase. Als het jullie allen gegund is kinderen te krijgen, gaan jullie een nieuwe fase tegenmoet. Ook in jullie vriendschap. Jullie wijndates maken plaats voor koffiedates mét kids maar wie heeft gezegd dat jullie dat erg vinden?!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme