9x Netflix series met moeders in de hoofdrol

Lifestyle Laurien Bleeker 19 nov 2021
Leestijd: 5 minuten

Wanneer je zelf moeder bent (geworden) kan het een verademing zijn om stiekem eens in het leven van andere mama’s te kijken. Daarom genieten we zo van deze Netflix lijst vol series met moeders in de hoofdrol, want je zal vele herkenbare momenten gaan zien en dat geeft toch een beetje dat feel good gevoel.

Van een sterke moeder-dochter band tot een moeder die vlucht met haar kind en van werkende moeders tot moeders die een overval plegen (ok, je zal jezelf niet overal in herkennen): deze Netflix series over en voor moeders zijn heerlijk om te volgen. Bingewatch deze series, als je tijd kan vinden tussen luiers verschonen en mondjes vullen door tenminste.

Netflix lijst: 9x series met moeders in de hoofdrol

Pak je me-time en nestel jezelf op de bank (of in bed) onder een dekentje, een hete kop thee en chocolade binnen handbereik, en geniet van deze series met moeders, voor moeders, over het ouderschap, zwangerschap en verlies. Alles al gezien? Dan zijn deze boeken misschien wel een leuke aanrader!

Maid

Maid is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het gaat over Alex, een jonge moeder, die samen met haar dochtertje vlucht uit een gewelddadige relatie. Met veel tegenslagen en zonder geld of middelen gaat ze aan de slag als schoonmaakster, terwijl ze ook voor haar dochter zorgt. Ze heeft maar een klein vangnet, zoals haar eigen ouders die gescheiden zijn. Maar haar moeder is psychisch niet in orde en haar vader heeft een eigen verleden. Ondanks alles zet ze door voor haar dochtertje, voor een betere toekomst. Een prachtig verhaal en heel goed gespeeld door bekende en minder bekende acteurs.

Een grappig detail: Alex (gespeeld door Margaret Qualley) en Paula (gespeeld door Andie MacDowell), haar moeder in de serie, zijn in het echt ook dochter en moeder van elkaar.

Gilmore Girls

In deze romantische komedie geniet je van de avonturen tussen alleenstaande moeder Lorelai en dochter Rory die ze op haar zestiende kreeg. Ze hebben een bijzondere moeder-dochter band waardoor ze soms meer beste vriendinnen lijken. Ze vertellen elkaar alles en hebben een aanstekelijke humor. De afleveringen kijken lekker weg en gaan over het leven van de twee vrouwen: van roddels tot mannen tot verliefdheid en relaties. Er zijn zeven seizoen van deze Netflix serie, die kan je dus lekker bingewatchen.

The Letdown

Zoek je herkenning over het (jonge) moederschap? Dan is The Letdown dé moeder-/ouderschap Netflix serie voor jou. Deze serie, waarvan twee seizoenen online staan, gaat over Audrey. Een Australische moeder van een baby van een paar maanden oud. Ze struggled zich door het moederschap heen en krijgt te maken met alles waar nieuwe ouders mee te maken krijgen. Denk aan slaaptekort, bemoeienissen van (schoon)ouders en het welbekende mom brain. Vanuit haar omgeving is er weinig begrip, daarom besluit ze naar een praatgroep te gaan voor jonge ouders. Vele moeders zullen zich in Audrey herkennen en dat maakt dit een fijne én hilarische serie.

Workin’ moms

Een grappige serie over een groep bevriende moeders die allemaal verschillend omgaan met het ouderschap, relaties, werk en opvoeden. Samen zitten ze in een praatgroep en daar komen onderwerpen voorbij als seks (of juist geen seks), pubers, relaties, werk, kolven, postnatale depressie en vriendschap. De afleveringen kijken lekker weg en je zal veel herkennen in deze jonge moeders en hun leven met kinderen.

Virgin River

Spoiler alert! Een mooie dramaserie waarbij de hoofdrolspeelster, Melinda Monroe (Mel), verhuist vanuit de stad naar een klein plaatsje: Virgin River. Ze is moeder, maar heeft haar kindje verloren en ook haar man sterft op tragische wijze. In Virgin River probeert ze haar leven weer op te pakken. Ze komt terecht in een ons-kent-ons dorp en leert steeds beter iedereen kennen. Maar ook zichzelf komt ze tegen en dat zorgt voor heel wat drama. Gelukkig komt er in deze Netflix topper ook lekker veel romantiek bij kijken én een paar goede cliffhangers.

Downton Abbey

Deze geweldige dramaserie speelt zich af in het begin van de 19e eeuw wanneer de eerste wereldoorlog gaat beginnen en daarbij ook de moderne tijd. Het gezin Crawley leeft met de hele familie op een prachtig en enorm erfgoed, samen met hun bediendes. In de afleveringen krijg je een kijkje in het leven van de rijke familie en hun ups en downs. Geniet van de mooie kostuums en vooral van de uitspraken van de moeder der moeders Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham. Oh ja, we kunnen niet garanderen dat je niet af en toe een moederlijk traantje wegpink bij deze serie…

Jane the Virgin

Jane is nog maagd en religieus en wil daarom samen met haar vriend wachten met seks tot ze getrouwd zijn. Maar dan blijkt dat Jane, wanneer ze voor een controle bij de gynaecoloog komt, zwanger is. Iets wat onmogelijk is, want ze heeft geen seks gehad met haar vriend. Gaandeweg kom je erachter wat de oorzaak van haar zwangerschap is én wie de vader is… Wat de situatie nog net een stukje dramatischer maakt. Een hilarische serie die je achter elkaar weg wilt kijken.

Outlander

Als je houdt van een beetje fantasie, magie en vooral veel prachtige kostuums, dan moet je Outlander kijken. Deze romantische serie speelt zich af in verschillende tijdperken, van 1945 weer terug naar 1743. De hoofdrolspeelster, Claire Beauchamp Randall, leeft in die verschillende tijden en dus in twee werelden. Ze heeft een man in de ene wereld en ontmoet een andere man in de andere wereld. En dan wordt ze zwanger… Een echte Netflix serie over het moederschap en familie, een favoriet van de redactie!

Good girls

Drie huisvrouwen met kinderen hebben geldproblemen en proberen dat op te lossen door een overval te plegen in de plaatselijke supermarkt. Natuurlijk gaat dit niet helemaal goed en komen ze dieper en dieper in de problemen. Ze komen terecht in het criminele circuit en het lukt ze niet om eruit te komen. Natuurlijk komen ook de nodige relatieproblemen, opvoedingsthema’s en drama’s voorbij.

Heb je genoten van deze Netflix lijst vol series met moeders in de hoofdrol? Houd ons dan in de gaten, want binnenkort volgen meer Netflix lijstjes met dé tips voor een avondje (of twee) bingewatchen.

Girl power! 5 x boeken met een sterke vrouw in de hoofdrol

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme