Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 29 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Help?! Boos zijn op je ex als je nog wel met hem moet kunnen omgaan vanwege de kids

Als jij en je partner uit elkaar gaan en kinderen hebben is dat in feite al moeilijk genoeg. Komt daar ook nog eens enorm veel boosheid richting je ex-partner bij kijken maakt dat de situatie misschien nog wel complexer dan hij al is. Toch zul je – linksom of rechtsom – moeten blijven omgaan met je ex vanwege de kids.

Omgaan met je ex voor de kinderen

Wat er ook is gebeurd, er zijn immens veel redenen te bedenken waarom jij boos bent op je ex-partner. Hoewel je dat liever niet wil, jullie zullen immers nog in elkaars leven blijven vanwege de kids, is het soms niet anders. Een aantal tips om deze situatie zo goed mogelijk te doorstaan, vind je hier.

1. Praat er samen over

Wat er ook is gebeurd, hoe boos je ook bent: praat er samen over. Juist omdat jullie kinderen hebben is het belangrijk dat jullie op een volwassen manier met elkaar blijven omgaan. De kinderen mogen er hoe dan ook geen last van ondervinden want de situatie an sich is al lastig genoeg voor ze.

Probeer met je ex-partner te praten over je boosheid. Dat is heel moeilijk en absoluut makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is wel een eerste stap. Zet je trots op zij en kies bovenal een geschikt moment om dit in alle rust te kunnen doen met hem of haar. Wie weet win je er niet veel mee, maar alle kleine beetjes helpen.

2. Laat de kinderen er hoe dan ook buiten

Wat er ook gebeurt, laat de kinderen er buiten. Als jij boos bent op je voormalige partner is het belangrijk dat je de kinderen daar niet bij betrekt. Het zou heel oneerlijk zijn tegenover je ex om dat op deze manier te doen.

Zorg ervoor dat je op de momenten dat jullie elkaar zien (bijvoorbeeld bij het ophalen of wegbrengen) dat je de boosheid even parkeert. Dat is heel moeilijk, snappen we, maar er zijn andere momenten waarop je dit samen met je ex-partner kunt bespreken. Niet waar de kinderen bij zijn.

3. Ga samen in therapie

Hoewel je er misschien niet op zit te wachten, jullie relatie is immers tot een einde gekomen, is het best een goed idee om hiervoor in therapie te gaan. Het vergt tijd en energie maar jullie hebben een gezamenlijk doel: de kinderen.

Therapie kan je oprecht helpen om hier samen een stap verder in te komen. Jullie vinden nieuwe (betere) manieren om met elkaar te communiceren en kunnen wellicht afsluiten wat nog afgesloten moest worden, waarmee hopelijk ook een deel van de boosheid verdwijnt.

5 lessen die je leert van het co-ouderschap met je ex-partner

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme