Oranje-achtige vlekken in je zwarte onderbroek? Hier komt het door!

Body Rachelle Abbas 7 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Tijd om het raadsel op te lossen: hoe kan het toch dat je soms een oranje-achtige vlek in je ondergoed tegenkomt, terwijl je het nét uit de schone was hebt gevist? Je bent niet ongesteld geweest, dus je hebt geen idee waar het vandaan komt.

Wij hebben het antwoord: thanks to your flamoes. Je vagina heeft dezelfde corrosieve en kleurveranderende eigenschappen als – hou je vast – de chemicaliën die we gebruiken om het toilet schoon te maken, zoals bleek.

Oranje-achtige vlek zwarte onderbroek

Je vagina kan dus simpelweg bleekvlekken maken in je ondergoed. Een bleekvlek in een zwarte onderbroek ziet er vaak oranje-achtig of wit uit. Zo’n zelfde verkleuring ontstaat wanneer je bleekmiddel op een zwart kledingstuk morst.

Het heeft allemaal te maken met de zure afscheiding die je vagina aanmaakt. De pH-balans van de vagina is van nature zuur om te voorkomen dat er infecties zullen ontstaan. Een gezonde waarde ligt tussen de 3,8 en 4,5. Dit zuur kan een flinke vlek in je stringetje bijten, maar dat is dus niet erg. Hoewel het misschien niet heel fris lijkt, zo’n vlek in je ondergoed, is het niets om je zorgen over te maken. Sterker nog, het is een teken dat je vagina gezond is!

Wat te doen?

Je kunt er eigenlijk niet echt iets aan doen, je moet vooral niet je vagina gaan wassen met allerlei producten en zeep, want dat doet meer kwaad dan goed. Het kan helpen om te kiezen voor katoenen ondergoed. Daardoor krijg je een betere luchtcirculatie dan bij synthetische materialen. Daarnaast valt een bleekvlek ook minder op in een lichte of witte kleur, dus daar kun je ook altijd nog voor kiezen. Draag ook geen inlegkruisjes om je ondergoed te beschermen tegen dit soort vlekken, dat verhoogt weer de kans op irritaties.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme