Een permanente potloodpunt op je lichaam? Dit is waarom zo’n markering lang blijft zitten

Body Rachelle Abbas 13 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Ben je vroeger wel eens gestoken met een potlood? Grote kans dat je ergens op je lichaam er nog een markering van hebt! Potloodpunten kunnen namelijk heel lang (lees: soms jarenlang) op je lichaam zichtbaar blijven.

Hè, hoe kan dat? Het is een soort grafiettatoeage, en net als bij een echte tattoo, blijft het jarenlang zichtbaar. Zo zit het:

Permanente potloodpunt

Heb jij nog ergens een potloodpunt zichtbaar op je lichaam? Je hand, je arm, misschien wel op je hoofd? Het blijkt dat een ‘prik’ met een potloot ervoor zorgt dat er wat grafietdeeltjes achterblijven in je huid.

Je zou het kunnen zien als een ‘stick and poke’ tattoo. Het is gelukkig niet schadelijk, aangezien potloden bestaan uit grafiet. Het enige dat schadelijk kan zijn, is de steek zelf, omdat een potlood een vies voorwerp is. Je zou bijvoorbeel een bacteriële infectie kunnen oplopen wanneer je ‘gestoken’ wordt met een potlood.

Zoals met een gewone tattoo kan de potloodtatoeage een beetje vervagen, maar het kan nog tientallen jaren zichtbaar blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme