Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Body mei 13, 2019

Een permanente potloodpunt op je lichaam? Dit is waarom zo’n markering lang blijft zitten

Ben je vroeger wel eens gestoken met een potlood? Grote kans dat je ergens op je lichaam er nog een markering van hebt! Potloodpunten kunnen namelijk heel lang (lees: soms jarenlang) op je lichaam zichtbaar blijven.

Hè, hoe kan dat? Het is een soort grafiettatoeage, en net als bij een echte tattoo, blijft het jarenlang zichtbaar. Zo zit het:

Permanente potloodpunt

Heb jij nog ergens een potloodpunt zichtbaar op je lichaam? Je hand, je arm, misschien wel op je hoofd? Het blijkt dat een ‘prik’ met een potloot ervoor zorgt dat er wat grafietdeeltjes achterblijven in je huid.

Je zou het kunnen zien als een ‘stick and poke’ tattoo. Het is gelukkig niet schadelijk, aangezien potloden bestaan uit grafiet. Het enige dat schadelijk kan zijn, is de steek zelf, omdat een potlood een vies voorwerp is. Je zou bijvoorbeel een bacteriële infectie kunnen oplopen wanneer je ‘gestoken’ wordt met een potlood.

Zoals met een gewone tattoo kan de potloodtatoeage een beetje vervagen, maar het kan nog tientallen jaren zichtbaar blijven.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Een permanente potloodpunt op je lichaam? Dit is waarom zo’n markering lang blijft zitten
Sluiten