Waarom komen we terug bij onze ex? Er is een psychologische reden voor!

Relatie Rachelle Abbas 18 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Daten kan vol verrassingen zitten, zo kun je ook weer gaan daten met iemand waarvan je nooit had verwacht er weer eens mee te daten – je ex. Ook al zullen er exen zijn die je écht nooit meer wil zien, is er ook die ene ex waar je een zwak voor hebt.

Maar waarom is dat? Want hij is waarschijnlijk niet voor niks je ex. Onderzoekers van de University of Utah én de University of Toronto ontdekten dat de redenen om bij iemand te blijven (of terug te komen) optimisme, emotionele intimiteit en de angst voor het onbekende waren.

Teruggaan bij je ex: dit is de reden

Er zijn verschillende psychologische factoren die kunnen meespelen bij de beslissing om terug te gaan naar je ex. Zo zijn er mensen die verandering erg ongemakkelijk vinden. Het kan zelfs zo zijn dat zelfs als de relatie slecht is geëindigd er alsnog iets is wat heel goed kan voelen. Een andere reden kan zijn dat je niet graag alleen bent. Al zal samenzijn omdat alleen zijn niet leuk is ervoor zorgen dat je relatie niet heel lang stand houdt. Heid McBain, een huwelijks- en gezinstherapeut zegt dat exen ook vaak herenigen omdat ze elkaar echt missen. Ze hopen dat het dan deze keer écht lukt.

Bedenk waarom het de vorige keer fout is gegaan

Voor je besluit om het weer te proberen met je ex, is het verstandig om na te gaan waarom het de vorige keer verkeerd ging en jullie besloten om uit elkaar te gaan. Het is mogelijk dat er in de tussentijd wat veranderd is, wat ervoor zal zorgen dat de relatie dit keer dynamischer zal zijn. Exen die weer bij elkaar komen kan werken, als je allebei de tijd hebt genomen om aan jezelf en aan je problemen te werken.

Wist je wel dat seks met je ex helemaal niet zo’n slecht idee is? Dat blijkt uit onderzoek!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme