Het is niet te laat: red je relatie nu met deze vier belangrijke adviezen!

Relatie Eva ten Wolde 9 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het leven gaat niet altijd over rozen. Er zijn periodes dat niet alles op rolletjes loopt, bijvoorbeeld de relatie met je partner. Er zijn veel ergernissen of jullie leven langs elkaar heen. Je wil dit graag oplossen en je relatie redden.

Het lijkt soms alsof je de enige met relatieproblemen bent, maar dat is zeker niet zo. Ongeveer 70% van de Nederlanders heeft te maken met relatieproblemen.

Je relatie redden met deze vier adviezen

Deze adviezen zullen je helpen om je relatie te herstellen. Er moet soms hard gewerkt worden voor de liefde, maar het is het dubbel en dwars waard.

1. Blijf duidelijk communiceren

En dan bedoelen we niet communiceren over wie de vaatwasser uitruimt, maar over elkaars gevoelens. Breek door die muren heen en deel je gevoelens met elkaar.

Hoe maak je dit makkelijker? Begin een gesprek over iets dat belangrijk is voor je partner, bijvoorbeeld een groot project. Op deze manier zal je partner zich vanzelf openstellen voor een dieper gesprek. Probeer hier een rustig moment voor te zoeken, dus niet vlak na een hectische werkdag.

2. Blijf elkaar aanraken

Een kus voor het slapen of kroelen op de bank… Het zit ‘m in de kleine dingetjes. Lichamelijk contact zorgt ervoor dat het hormoon oxytocine wordt aangemaakt. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit stofje vermindert stress en geeft je zelfvertrouwen. Dus: kus en knuffel jezelf gelukkig!

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan als je relatie op dit moment écht moeizaam verloopt. Pak het in dit geval rustig aan. Een kneepje in de hand toont al dat je om iemand geeft.

3. Ga samen op pad

Er kan na een aantal jaar een sleur in je relatie komen. Het kan iedereen overkomen. Het is om deze reden belangrijk om jullie vaste patronen soms te doorbreken.

Ga weer eens samen op pad! Bezoek eens de plek waar jullie ooit verliefd zijn geworden. Deze mooie herinnering kan jullie weer met elkaar verbinden. Of ontdek samen iets nieuws en steek elkaar aan met enthousiasme.

4. Zet alles op alles

Blijf vasthouden aan ieder ding dat jullie relatie de moeite waard maakt. Waarom ben je ooit als een blok voor je partner gevallen? Was het de brede glimlach, het onuitputbare doorzettingsvermogen of de foute humor? Dit zijn de dingen die je niet wil opgeven.

Het is oké om tegen je partner te zeggen dat het zo niet langer door kan gaan, maar zeg niet zomaar dat het over is. Laat je partner zien dat je er alles aan doet om jullie liefde te redden.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

22 Ways to Save a Struggling Relationship

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen