6 belangrijke tips van een sekstherapeut

Persoonlijk Renée 12 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Je seksleven is anders zodra je ouders wordt. Dat is nu eenmaal zo. Maar dat betekent niet dat je seksleven slechter zou moeten zijn. Integendeel. Sekstherapeut Michael Salas deelt zes belangrijke seks tips die iedereen zou moeten weten.

Belangrijke seks tips

Als je je geld verdient door met koppels over seks te praten, dan weet je dat je advies van zo’n persoon kan aannemen. Therapeut Michael wil dat je de volgende punten in ieder geval onthoudt.

1. Voor een goed seksleven moet je werken

Eén van de belangrijkste dingen om te weten? Aan een goed seksleven moet je werken. Het is niet realistisch om eeuwig dat hete, spicy seksleven te hebben zoals toen jullie elkaar net kenden. Maar je kunt er wel aan werken om het vuur te laten branden.

2. Klaag niet

Zeuren heeft volgens Michael weinig zin. ‘Dit gedrag is voor bijna iedereen een afknapper.’ Om de sfeer in de slaapkamer niet te verpesten raadt hij aan om te vragen wat je kan doen om het hoofd van de ander op hol te brengen.

LEES OOK: Dít maakt ons volgens onderzoek nog gelukkiger dan seks

3. Wees zelf verantwoordelijk voor hoe (on)tevreden je bent

Het is makkelijk om je partner de schuld te geven als je niet tevreden bent met je seksleven. Maar dat is een grote fout volgens Michael. Je kan niet in je eentje jullie seksleven veranderen. Wel ben je hier een onderdeel van. Praat erover met je partner, want dan kun je van ontevreden naar tevreden gaan.

4. Seks is meer dan penetratie

Bij seks denk je snel aan all the way gaan. Michael herinnert stellen er graag aan dat er meer is. ‘Mensen hebben niet door dat we verschillende plekken op het lichaam hebben die gevoelig zijn voor opwinding’, aldus Michael. Misschien vindt je partner het enorm opwindend als je hem in zijn nek zoent of hem een massage geeft, bijvoorbeeld.

5. Praat over je fantasieën

Iedereen heeft ze: fantasieën. Er zijn alleen weinig mensen die ze daadwerkelijk uitspreken. Door elkaar vragen te stellen kom je achter die fantasie. De sleutel tot succes? Wees ruimdenkend. Niemand wil zich beschaamd voelen omdat de ander zijn of haar fantasie afkeurt.

6. Aan je seksleven werken lost niet altijd grotere problemen op

Als ons seksleven beter wordt, hebben we hier en hier niet meer last van. Die gedachte gaat niet altijd op. Een goed seksleven lost namelijk niet alle problemen op die je hebt in een relatie. Om de beste seks te hebben raadt Michael daarom aan om zoveel mogelijk aan die issues te werken. Dan pas kun je je echt openstellen voor de ander.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen