Fashiontips: op deze manier loop je er sowieso trendy bij in 2022

Gesponsord Commerciële Redactie 4 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Het zal altijd een van onze favoriete bezigheden zijn: shoppen! En ieder jaar zijn er weer nieuwe dingen trendy en heb je dus een goede reden om je garderobe aan te vullen. Wij zetten alvast het een en ander op een rijtje, zodat jij er straks sowieso helemaal 2022 uitziet.

De trendy kleuren

Het kleurenpalet van trendy kleuren is deze keer een bijzondere volgens modeblad Harper’s Bazaar. In het heldergeel, beige, olijf, ‘spicy’ groen, vurig oranje, diepgrijs en fuchsia loop je er volgens de laatste mode bij. Zoals je ziet vliegen de kleuren alle kanten op, van degelijk naar fel. Genoeg keuze dus om naar hartenlust te combineren.

Bij de tijd met een smartwatch

Wie letterlijk en figuurlijk bij de tijd wil zijn, kan echt niet meer om de smartwatch heen. Dit polssieraad was natuurlijk al wat langer trendy, maar zal komend jaar om steeds meer vrouwenarmen pronken. Altijd je laatste berichten kunnen checken en geen telefoontje meer missen: dat past naadloos bij de hedendaagse vrouw. Er zijn inmiddels zoveel verschillende soorten smartwatches en in zoveel verschillende kleuren dat je er altijd wel eentje naar je smaak kunt vinden. Soms kun je zelfs de wijzerplaat aanpassen aan je kledingstijl van die dag.

Genderneutrale kleding

Helemaal bepalend voor de tijd waarin we leven is natuurlijk de opkomst van het begrip ‘genderneutraal’. Geen onderscheid meer maken tussen mannen en vrouwen komt in steeds meer sectoren voor. In treinen en metro’s klinkt al langer ‘beste reizigers’ in plaats van ‘dames en heren’. En in de mode is genderneutrale kleding trendy. Het jaar 2022 zal nog meer zogenoemde androgyne modeverschijnselen laten zien. Een androgyne look gaat uit van zowel mannelijke als vrouwelijke elementen. Make-up voor mannen, korte coupes voor vrouwen gecombineerd met veel accessoires, of een ‘mannenkostuum’ met een paar sexy naaldhakken: experimenteer er op los, speel met stijlen en ontdek welke look bij je past.

Sneakers niet meer weg te denken

We zagen het al een tijdje: vrouwen op stoere sneakers. Gecombineerd met dito stoere kleding of juist met ultiem vrouwelijke jurkjes. Zeker is dat de sneakers voor dames niet meer weg zijn te denken uit het straatbeeld. En dit jaar komt de ‘gymp’ helemaal van pas. Volgens de bekende stylist Jennifer Bandier – die verschillende boutiques heeft in onder meer New York, Dallas en Southampton – zal mode die is gebaseerd op tennis trendy worden. Populaire sporten gaan onze keuzes beïnvloeden en tennis zal daarbij een grote rol spelen, met oversized polo’s en truien die nonchalant over de schouders worden gedragen. En daarbij mag een paar vette sneakers natuurlijk niet ontbreken.

Tijdloze en trendy mode

Modebewust willen zijn, maar niet voortdurend willen shoppen? Zorg dan dat je altijd wat tijdloze items in je kast hebt hangen. Zeg nou zelf; een strakke jeans, wit overhemd of leren jasje zijn toch altijd wel trendy. Met een zwart jurkje sla je ook nooit een modderfiguur en blazers zijn ultiem tijdloos. Nog een kleine tip: koop een paar mooie riemen. Daarmee kun je jurkjes of oversized shirts een compleet nieuwe look geven.

In samenwerking met De Bijenkorf

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Relevante artikelen