Single Sas #14: ‘De hoogste tijd voor nieuwe lingerie’

Columns Saskia 20 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Na tien jaar kwam er een einde aan het huwelijk van Saskia (33). Nu woont ze al ruim een jaar alleen in de grote stad met haar twee kinderen, Loua (4) en Liam (2), en is ze klaar voor een nieuwe man in haar leven. Wekelijks schrijft ze voor Famme een column over het daten als single moeder.

Nieuwe lingerie

“Ai. Het getal op de weegschaal liegt er niet om. Niet dat het heel dramatisch is, maar sinds mijn zwangerschap herken ik mijn eigen lichaam niet meer. Mijn spijkerbroeken knellen en ook mijn favoriete lingerie heb ik al maanden niet meer aangeraakt.

Genoeg reden dus om die oude versleten slipjes weg te gooien en mezelf te trakteren op iets nieuws. Nu lijkt het shoppen van lingerie misschien een leuk idee, maar wanneer je één vrije dag hebt en je genoodzaakt bent om je kinderen mee te nemen kan ik je vertellen dat het tripje naar de Bijenkorf opeens niet meer zo relaxed is.

Toch sta ik even later in het pashokje en kijk ik naar mijn eigen lichaam. Opeens word ik overspoeld door een ontevreden gevoel. In het hokje naast me hoor ik hoe twee vriendinnen op een missie zijn. De ene vriendin zoekt een badpak voor haar tripje naar Ibiza. Vriendin #1 klaagt dat alle badpakken te groot zijn en vraagt aan vriendin #2 of ze even kan kijken ‘of er écht geen xxxs beschikbaar is.’ Ik draai vermoeid met mijn ogen.

Dikke billen

Loua zit geduldig bij me in het hokje. ‘Hoe vind jij het Loua?’ Kritisch kijkt ze naar mijn billen. ‘Beetje te klein mama’, zegt ze dan. Nét iets luider dan ik had gewild. Dan trekt ze het gordijn open en richt haar aandacht op de rest van de lingerie-afdeling: ‘Mijn mama heeft dikke billen’, roept ze dan heel trots.

Vuurrood trek ik het gordijn dicht en trek mijn oude ondergoed weer aan. Wanneer ik Loua probeer uit te leggen dat het niet zo netjes is om mama’s billen ongevraagd aan de Bijenkorf te beschrijven kijkt ze me met grote ogen aan. ‘Ik mag toch niet liegen?’, vraagt ze dan onschuldig. Tja, daar heeft ze ook weer een punt. Dus, lieve moeders die nieuwe lingerie shoppen: neem je kinderen niet mee.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen