Deze 5 situaties zijn voor iedere werkende moeder herkenbaar

Kinderen Tessa Ham 27 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

I don’t know how she does it. Een bekende uitspraak waar we als werkende moeder maar één ding over kunnen zeggen: dat weten we zelf eigenlijk ook niet. Uit onderzoek blijkt dat het zijn van een werkende ouder gelijk staat aan 2,5 fulltime banen. Maar dat hoefden we jou vast niet te vertellen.

Deze vijf situaties herken je als werkende moeder waarschijnlijk maar al te goed.

1. Je hebt een vrije dag nodig na je vrije dag

Leuk hoor, zo’n vrije dag spenderen met je kinderen. Maar daarna ben je nog meer gesloopt dan een drukke dag op werk.

2. Soms zit het thuis én op werk niet mee

Je kent het wel: je komt thuis na een dag vol te lange meetings en het eerste wat je doet is volop stappen in een blokje lego of struikelen over een brandweerauto. Je kijkt om je heen en je huis is één grote zwijnenstal. Jep, het is weer zo’n dag…

3. Op tijd op werk komen is elke dag weer een struggle

Misschien had je vroeger al moeite om jezelf op tijd aan te kleden en op werk te verschijnen, maar vergeleken met nu was dat echt een eitje. Tegenwoordig moet je zorgen dat al je koters gegeten hebben, gewassen en aangekleed zijn, zodat ze fris en fruitig op de crèche of op school kunnen verschijnen.

Jij daarentegen bent niet altijd fris en fruitig. Je komt regelmatig met vlekken op je kleren op werk aan van groentehapjes en gelekte babymelk. En als je collega’s net uit bed komen rollen, heb jij er al een halve dag opzitten.

4. Dat belletje van de crèche dat je kind ziek is

Je staat net op het punt om een vergadering in te lopen als je telefoon gaat: je kind is ziek en moet worden opgehaald van de crèche. Natuurlijk net op het moment dat de vader van je kinderen een belangrijke afspraak heeft. Dat wordt aankloppen bij je baas en op de fiets naar de crèche springen.

5. Je mist je kinderen toch weer elke dag

Je zit regelmatig met je handen in het haar als je kinderen weer niet luisteren en al het speelgoed in één keer uit de kast trekken. Bovendien zou je je werk en bijbehorende salaris voor geen goud willen missen. Toch krijgen die (b)engeltjes het altijd weer voor elkaar: hoe fijn het ook is om naar je werk te gaan, je mist ze tóch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme