Zo creëer je een fijne slaapomgeving voor je newborn baby

Kinderen Gina Koninkx 12 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Als je zwanger bent is één van de leukste dingen om te doen de slaapkamer van je baby inrichten. Al slaapt de kleine eerst nog even in een wiegje op jullie kamer wil je natuurlijk wel dat alles tip top in orde is op de babykamer.

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden zodat je de meest optimale slaapomgeving voor je kleintje kan creëeren.

1. Maak de ruimte donker genoeg

Je kleintje slaapt het overgrote deel van de dag en dan is het wel zo fijn als je de slaapkamer donker genoeg is. Zorg dus voor verduisterende gordijnen waar geen zonlicht doorheen komt. Dit is al helemaal belangrijk als voor het slaapkamerraam een lantaarnpaal staat. Van dat licht kan je baby ‘s nachts echt wakker liggen.

2. Denk aan de temperatuur

Zorg voor een optimale temperatuur op de slaapkamer van je baby. Dat is om precies te zijn 18 graden celsius. Dat klinkt misschien een beetje koud maar is wel het beste voor jouw kleintje. Zet voor de zekerheid ook een temperatuurmeter op de slaapkamer zodat je dit regelmatig kunt checken.

3. Maak een fijne plek voor jezelf

Je gaat veel tijd spenderen op de slaapkamer van je kindje dus zorg voor een goede zitplek voor jezelf waarin je je baby kan vasthouden, voeden, troosten, enzovoorts.

4. Maak gebruik van kalmerende kleuren

Kleurgebruik heeft veel effect op je baby. Denk daarom van te voren goed na over de kleuren die je wil gebruiken op de slaapkamer van je pasgeboren kindje. Zo kunnen felle kleuren zorgen voor veel te veel prikkels voor je baby en zijn zachtere kleuren juist een goed idee om een relaxte sfeer te creëeren in de babykamer.

5. Niet te veel speelgoed op de kamer

Net als felle kleuren kunnen bergen speelgoed zorgen voor te veel prikkels bij je kindje. Een slaapkamer is echt een plek om te slapen dus het is beter om speelgoed op te bergen in de speelgoed- of woonkamer. Zo kan je kleintje ook nog eens fijner wakker worden zonder meteen overal speelgoed te zien en direct te willen gaan spelen.

6. Blijf opruimen op de babykamer

Zorg ervoor dat de kamer altijd opgeruimd is. Dat is niet alleen fijn voor de baby maar ook voor jezelf. Niks zo irritant als op een Duplo blokje staan als je in het donker de kamer komt binnen gelopen.

7. Zorg ervoor dat het stil is

Niet alleen licht kan een storende factor zijn voor je baby, geluid is dat net zo goed. Zorg daarom voor een stille kamer voor de kleine. Ook als het nodig is om daarvoor de slaapkamer naar de achterkant van het huis te verplaatsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen