Gina Koninkx
Gina Koninkx Gezondheid 29 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

4x sneaky & simpele trucjes om meer te slapen als je kinderen hebt

*Gaaaaap* de wekker gaat en jij hebt het gevoel dat je amper aan slapen bent toegekomen de afgelopen dagen, weken, UHM JAREN! Als je eenmaal aan kinderen begint, is het gedaan met de diepe slaapjes en het lang in bed blijven liggen. Krijg je natuurlijk een hele boel voor terug maar dat neemt niet weg dat je je energie nodig hebt om uh.. überhaupt te functioneren?!

Trucjes om meer te slapen als je kids hebt

Het kost je soms heel wat moeite om enigszins energiek dat bed uit te komen. Kennen wij nog wel wat trucjes voor want zonder slaap wordt het lastig functioneren overdag.

1. Spreek shifts af met je partner

Vooral met een newborn is het belangrijk dat jij en je partner afspreken wie welke shift pakt. Het is niet de bedoeling dat jij elke nacht doorhaalt, net zo min als dat je lief dat zou moeten doen. Denk na over wat handig is. Zo kun jij bijvoorbeeld de shifts pakken tot 6 uur ‘s ochtends en kan je partner als jullie kleintje wakker is vast samen met hem of haar naar beneden gaan zodat jij op dat moment nog twee uurtjes slaap kunt pakken.

LEES OOK: Nachtbrakertje? Met dit stappenplan slaapt je baby vannacht wél door

2. Slaap als je kinderen dat ook doen

Major hack: slaap als je kindje slaapt. Natuurlijk wil je ook duizend andere dingen doen maar slaap gaat even voor. Die was komt vanzelf wel en was opvouwen als je omvalt van de slaap is nou ook niet bepaald efficiënt.

3. Schakel extra hulp in

Trek jij of trekken jullie het echt niet meer? Zet dan je trots opzij en vraag hulp van ouders en/of vrienden. Als jullie doodop zijn, gaat er een moment komen waarop jullie het echt niet meer trekken en dat heeft nog veel meer negatieve gevolgen (niet meer goed kunnen functioneren op werk bijvoorbeeld of irritaties binnen jullie relatie). Trek op tijd aan de bel en schakel een ouder in om even te gaan wandelen zodat je zelf kunt gaan liggen.

4. Zorg ervoor dat je goed slaapt

En dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan maar er zijn behoorlijk wat dingen waar je wel rekening mee kunt houden. Zo zorgen alcohol en cafeïne (wat je graag pakt als je moe bent) ervoor dat je veel slechter slaapt. Ook is het een goed idee om voor het naar bed gaan te mediteren of naar ontspannende muziek te luisteren. Kunnen je slaapjes alleen maar op vooruitgaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme