Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Lifestyle 10 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Met deze slechte gewoonten weten Parijse vrouwen ons te inspireren

‘A story should have a beginning, a middle and an end, but not necessarily in that order’. Deze quote lees je op de eerste bladzijde van het boek ‘How to be Parisian’ waar vier inspirerende vrouwen hun wereld delen op gebied van liefde, stijl en heleboel bad habits . Van must-haves in je garderobe tot aan ongegeneerd zoenen midden op straat. Franse vrouwen hebben nu eenmaal dat eigenwijze ‘joie de vivre’ gevoel waar wij geen genoeg van kunnen krijgen. Hoe doen ze dat toch? In het boek delen de schrijfsters welke slechte gewoonten vrouwen in Parijs koesteren.

Een tikkie verwaand, feministisch, en oh zo charmant… volgens de schrijfsters Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret en Sophie Mas stelen Parijse vrouwen zo onze harten.

Parijse vrouwen

Coco Chanel, Brigitte Bardot of Audrey Justine Tautou.. wat is er toch met Franse vrouwen die altijd het juiste weten te zeggen? Is het de combinatie van hun charme en ondeugd? Of ligt het aan hun eigenwijsheid, en dat ze een tikkie brutaal kunnen zijn? Ze verbergen hun slechte gewoonten in ieder geval niet.

1. Ze is lekker tegendraads

De Parijse vrouw is lekker tegendraads. Ze zegt iedereen vrolijk gedag, maar houdt met een stalen gezicht vol dat ze met niemand wilt praten. Ze eet een hele pizza quattro formaggi, maar drinkt haar koffie met een zoetje in plaats van suiker. Ze koopt de duurste designer schoenen, maar van schoenen poetsen heeft ze nog nooit gehoord. Ze zal haar laatste geld uitgeven aan een pedicure, maar draagt nooit matchende lingerie. Ze rookt een pakje sigaretten per dag, maar rijdt naar de kust voor ‘een beetje frisse lucht’. Ze gelooft niet in God, maar wat kan ze bidden als ze zichzelf in de nesten heeft gewerkt. Ze is een milieuactivist, maar gaat met haar scooter naar de bakker. Ze is een feminist maar kijkt porno, en hoewel ze weet dat ze sterk genoeg is om bergen te verzetten, heeft ze constant bevestiging nodig.

2. Ze laat hem denken dat ze een affaire heeft

Ook al vindt ze iemand nog zo leuk, als ze aan het daten is zal ze hem altijd laten geloven dat hij concurrentie heeft. Ze bestelt bloemen voor zichzelf, en bedankt dan haar vriendje voor het lieve gebaar. Ze heeft haar zus’ nummer opgeslagen onder Paul H en ze kan uren in gedachten dwalen, maar zal hem nooit vertellen waar ze aan denkt. Ze beantwoordt expres haar telefoon niet als hij belt. Ze heeft opeens nieuwe lingerie, of heeft het roken weer opgepakt.

Waarom gaan mensen vreemd?

3. Ze is een slechte chauffeur

Eigenlijk geldt er maar één regel: moge de beste chauffeur winnen. Parijse vrouwen zullen expres een man afsnijden, gewoon om even te laten zien dat ze ballen heeft. Ze heeft geen moeite met een middelvinger op z’n tijd, en ze zal haar kostbare tijd nooit verspillen aan het zoeken van een parkeergarage. Ze zet haar auto dus neer waar ze wilt, maar reageert vervolgens super emotioneel als ze een agent een boete ziet uitschrijven (als het een vrouwelijke agent beseft ze trouwens maar al te goed dat haar tranen geen zin hebben). Ze zal tijdens het rijden alle Franse nummers meezingen, op haar dashboard zul je altijd een roman vinden, en als ze moet tanken stelt ze het uit tot ze écht niet meer kan.

4. Ze is verwaand

Met oud en nieuw bestelt ze een bord oesters en gaat voor middernacht naar bed. Niets kan haar feestje van de avond ervoor namelijk overtreffen. Ze zal met opgeheven hoofd blauw met zwart (of rood met roze) combineren. Ze zal nooit afkortingen of smiley gebruiken. Ze zal nooit trends volgen (trends volgen haar natuurlijk). Ze zal nooit de controle verliezen, maar heeft tegelijk een juicy verleden. Ze heeft vrienden van verschillende generaties (maar voornamelijk oud). Ze weet heel goed dat ze verwaand is, maar heel eerlijk.. daar is ze stiekem best tros op.

We hoeven natuurlijk niet met een opgestoken middelvinger door de stad te crossen om random mannen af te snijden, maar een vleugje van die Franse flair is nooit verkeerd.

Europese stedentrip? Deze 5 bestemmingen zijn even romantisch als Parijs!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

How To Be Parisian

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme