Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 14 feb 2019

Taalontwikkeling: hoe praat een kind per leeftijd

Van brabbelende woordjes tot volle zinnen

De eerste keer dat je kleine ‘mama’ of ‘papa’ zegt is natuurlijk een hele mijlpaal en wordt waarschijnlijk met veel euforie toegejuicht – al heeft je kind waarschijnlijk niet eens door dat de klanken die ‘ie zegt verdacht veel op de woorden mama en papa lijken. Het is leuk om te zien wanneer je kind steeds meer dingen kan zeggen.

Tijdens de eerste twee jaar van hun leven ontwikkelen kinderen zich steeds meer op het gebied van spraak. Het is belangrijk (en leuk) om deze ontwikkeling goed bij te houden, zo kun je zien of het wellicht normaal is dat je kind nog geen volle zinnen kan spreken, en kun je je voorbereiden op een volgende fase. Let wel op dat het niet erg is als het bij jouw kleine allemaal net iets anders loopt. Ieder kind doet het – net zoals leren lopen en zindelijk worden – op zijn of haar eigen tempo.

In dit overzicht staan richtlijnen voor hoe, wanneer en welke ontwikkelingen je kind over het algemeen zal ontwikkelen. Met dit overzicht kun je bijhouden in welke fase je kind zich bevindt:

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Taalontwikkeling: hoe praat een kind per leeftijd
Sluiten