May the force be with you: 11x babynamen geïnspireerd op Star Wars

Kinderen Merel Schut 13 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben jij een fan van Star Wars en wil je van jouw kleintje een heuse jedi maken? Dan zijn deze babynamen die zijn geïnspireerd op Star Wars misschien wel iets voor jou.

De films zijn niet alleen geweldig om te kijken, maar het biedt ook inspiratie voor een originele babynaam.

Babynamen Star Wars

Elf kindernamen geïnspireerd op Star Wars.

1. Han

Deze naam lijkt weliswaar geïnspireerd op Star Wars (Han Solo) maar is ook een afkorting van de Hollandse naam Hans of Johannes. Deze naam is dus van alle markten thuis.

2. Finn

Deze jongensnaam prijkt al jarenlang in de lijstjes populaire namen. In 2015 deed Finn zijn intrede bij Star Wars in de film The Force Awakens.

3. Leia

Als je een meisje krijgt is Leia een prachtige prinsessennaam. Een klassiek karakter uit een galaxy far, far away. Met deze babynaam groeit je meisje natuurlijk uit tot een prinses.

4. Ezra

Ezra Bridger komt voor in de geanimeerde tv-serie Star Wars: Rebels. De naam betekent in het Hebreews ‘help’.

5. Kylo

Dit personage Kylo Ren wordt gespeeld door acteur Adam Driver in de huidige Star Wars films. Hiermee kies je een naam die je niet zo vaak hoort. Origineel toch!

6. Luke

Luke Skywalker, die mag natuurlijk niet ontbreken. Als je het te Amerikaans vindt klinken, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor Luuk.

7. Rey

Deze Spaanse naam betekent letterlijk koning. Dit Star Wars personage was voor het eerst te zien in 2015 in The Force Awakens, gespeeld door Daisy Ridley.

8. Anakin

Een originele babynaam die je niet zo vaak hoort: Anakin. Genderneutraal en gebaseerd op de naam van Darth Vader: Anakin Skywalker.

9. Sky

Een verkorting van Skywalker en een babynaam die geschikt is voor zowel een jongen als een meisje.

10. Rebel

Heb je een kleine druktemaker gekregen? Vernoem hem of haar dan naar de fictieve alliantie uit het universum van Star Wars.

11. George

Deze babynaam is gebaseerd op de maker van de tien Star Wars films: George Lucas.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme