6 x de leukste strandtenten voor als je niet aan de kust woont

Eropuit Maaike van de Graaf 11 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Ja leuk, al die gezellige strandtenten in Zandvoort, Bloemendaal en omstreken, maar een tikkie ver als je in het midden, zuiden of oosten van het land woont. Daarom hebben we ook een heel lijstje leuke strandtenten verzameld voor als je de Noordzee of het IJsselmeer níet om de hoek hebt zitten.

Ook als je in de stad, Gelderland of Limburg woont, kun je je met de kinderen naar een relaxte strandtent begeven. Vaak zijn er rondom meertjes of plassen fijne loungeplekken gecreëerd die dat vakantiegevoel net zo goed nabootsen. Geen files, geen parkeerpaniek, maar wel de vibe die bij het strand hoort.

Strandtenten

1. Sprok Strand – Bemmel/Lent

Op mooie dagen geniet je hier heerlijk aan het strand met een relaxt deuntje op de achtergrond. Installeer je op een ligstoel of ontspan op een van de twee loungeterrassen. En bij minder mooi weer kun je ook binnen terecht. Straks in de zomer zijn er extra activiteiten, zoals yoga en zumba op het strand of jetskiën op het water.

2. SOIA – Utrecht

Strand Oog In Al: een uniek plekje in Utrecht. Soia is heel kindvriendelijk met een mooie omheinde speeltuin. Daarom serveren ze ook voor hun jonge gasten iets lekkers. Komt er een buitje over? Dan hebben ze ook binnen een speciale speelhoek voor de kids. En wil je een momentje rust pakken? Elke zaterdag en zondag is er yoga aan het water.

3. Strandpaviljoen Dushi – Plasmolen

Lekker ontspannen aan de Mookerplas in Noord-Limburg. Door de tropische uitstraling en palmbomen lijkt het net alsof je op een Caribisch eiland zit. Met ruim 300 terrasplaatsen, de unieke ligging en het prachtige uitzicht over de plas is het hier van donderdag t/m zondag heerlijk vertoeven.

4. De Strandgaper – Rotterdam

Op een unieke locatie aan de Zevenhuizerplas ligt dit restaurant en strandpaviljoen. Met een uitgebreide kaart kun je hier het hele jaar genieten van een gezellige sfeer en groot terras. Kinderen kunnen lekker zwemmen en spelen. Barbecueweer? Schuif dan aan voor een smokey bbq. Bij minder weer kun je evengoed heerlijk wandelen langs de plas die helemaal doorloopt een gloednieuwe boulevard. En genoeg gratis parkeergelegenheid, fijn!

5. Bij Storm – Amsterdam

Grillen en chillen! Bij Storm is een pareltje in Amsterdam en ook gericht op kinderen. Terwijl jij op het tropisch terras ontspant, kunnen de kinderen zich vermaken op alle speeltoestellen. Elke zondag is een speciale activiteit zoals koekjes versieren, borden schilderen, verven op een XL doek en nog veel meer (€2,50 incl. onbeperkt limonade en lekkers).

6. Down Under – Nieuwegein

Deze strandtent heeft alles wat je ook down under verwacht. Een ontspannen Australisch sfeertje dus. Met een zandstrand, twee grote terrassen, ligbedden, heerlijke hapjes en drankjes en spectaculair uitzicht op de Laagravense Plas. Qua activiteiten kunnen de kids hier los met watersporten, voetgolf en disco bodyboarden.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme