Hoe succesvol zijn tweede huwelijken écht?

Relatie Rachelle Abbas 23 mei 2019
Leestijd: 2 minuten
Als een (eerste) huwelijk stuk is gelopen, kan het zorgen voor een hele andere kijk op liefde en relaties. De verwachtingen die je hebt worden anders, de fantasie verdwijnt langzaam maar zeker. Maar wie weet komt er vanzelf weer liefde op je pad, vaak op een moment die je zelf het minst verwacht.
Je voelt ineens wat je al jaren niet meer hebt gevoeld. En hoeveel je ook hebt geleerd uit je verleden, een risico nemen kan nooit kwaad. Maar wat zegt de wetenschap over het succes van een tweede huwelijk?

De wetenschap en het tweede huwelijk

Nou, daar is een kort antwoord op: de wetenschap komt er maar niet uit. Uit onderzoeken komen gemixte resultaten en geeft geen duidelijk antwoord over succespercentages van tweede huwelijken. Waar uit een Britse studie (uit 2013) blijkt dat mensen in een tweede huwelijk minder geneigd zijn om te scheiden. Vervolgens in 2015 toonde weer een andere studie aan dat een tweede huwelijk váker eindigt in een scheiding.

LEES OOK: Zijn deze 26 tweets voor jou herkenbaar? Dan ben je waarschíjnlijk getrouwd

Tweede huwelijk kans geven: heeft het zin?

Veel mensen waarbij een relatie of huwelijk stukloopt, lossen nooit hun eigen problemen op en wijzen veelal naar de partner. Dat kan de reden zijn dat er aan een tweede huwelijk wordt begonnen met dezelfde problemen, en kiezen dezelfde ‘foute’ partner uit. Als je ervoor wil zorgen dat een tweede huwelijk werkt, is het belangrijk om te kijken naar wat er in het eerste huwelijk misliep. En dan moet je dus ook kijken naar wat je zelf fout deed.

Als je iets hebt geleerd van de breuk, is er heus wel kans op slagen. Maar wanneer je op zoek gaat naar dé oplossing voor het probleem en denkt dat ‘de ware liefde vinden’ de oplossing is, kan het wel eens zijn dat het niet zoveel slagingskans heeft..

LEES OOK: 8 Tips van andere getrouwde mensen om je huwelijk goed te houden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme