5x handige tips bij het kiezen van de perfecte babynaam

Zwanger Valéry de Voijs 29 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Lukt het je maar niet om een leuke babynaam te kiezen? We’ve got you. We hebben namelijk een aantal handige tips waardoor het kiezen van een geschikte babynaam gemakkelijker zal zijn. Deze tips hebben ons in ieder geval enorm geholpen.

Good luck!

Tips om dé babynamen te kiezen

Wij geven toe dat de zoektocht naar de perfecte babynaam geen gemakkelijke taak is. Je moet de naam niet alleen leuk vinden, maar hij moet ook nog eens bij je kind passen.

Je wilt voorkomen dat je kind gepest wordt omwille van zijn voornaam, en wellicht vind je het belangrijk dat de naam ook overseas goed uit te spreken is. Het kan handig zijn om deze vijf tips in je achterhoofd te houden:

1. Wees bewust van trends

Vraag jezelf af of je de babynaam over tien jaar nog steeds leuk vindt. Het kan misschien nu heel trendy zijn om je zoon Noah te noemen of je dochter de babynaam Emma te geven, maar hoe ga je het vinden als je zoon later met nog drie andere naamgenoten in de klas zit? Het hoeft je natuurlijk niet tegen te houden, maar het is belangrijk dat je er even bij stil staat. Zoek je toch graag een trendy babynaam? Dan kunnen wij je natuurlijk ook helpen. Hier zie je namelijk de populairste babynamen van dit moment.

2. Zoek de betekenis op

Niks is zo vervelend als je er pas later achter komt dat de gekozen babynaam eigenlijk een heel vreemde betekenis heeft. Wist je bijvoorbeeld dat de naam Kennedy in Gealic ‘misvormd hoofd’ betekent? Geen grap.

3. Denk aan de initialen

Dit lijken ouders nog weleens te vergeten! Heel leuk om je dochter Veerle te noemen, maar met een tweede naam als Isabella en achternaam als Peters zul je V.I.P. krijgen. Kan natuurijk handig nog weleens handig van pas komen, maar je wilt waarschijnlijk voor een iets neutraler combinatie gaan.

4. Laat anderen de naam uitspreken

Je kunt een babynaam online vinden, en hem enkel met je partner bespreken. Jullie vinden ‘m mooi, en bestellen de geboortekaartjes. Na de geboorte van je zoon of dochter komt het kraambezoek. Niets is zo vervelend als het bezoek de naam niet kan uitspreken. Beetje zonde.

5. Denk aan mogelijke bijnamen

Laten we eerlijk zijn. Als jij je kind Jean-Pierre noemt, zullen zijn vrienden hem standaard aanspreken met Jean. En Isabella? Dat zal Isa of Bella worden. Wees er in ieder geval van bewust, dan is de kans kleiner dat je spijt gaat krijgen van de gekozen babynaam.

Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je er niet té veel over moet stressen, en op je gevoel mag afgaan. Veel succes!

Babynaam kiezen: zo vind je in 20 stappen de perfecte naam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme