5 tips om die welverdiende me-time te kunnen inplannen

Ouderschap Valéry de Voijs 14 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Geweldig zo’n kleine lieve baby om je heen. Vooral heel schattig als je een kind hebt die het 24/7 met jou knuffelt. Maar soms wil je ook even tijd voor jezelf. En lieve mama: daar is niets mis mee. Je bent geen slechte moeder als je héél eventjes in je uppie wil douchen. Met deze tips zul je hopelijk tóch wat tijd voor jezelf kunnen inplannen waardoor je die welverdiende me-time hebt. 

Me-time

Me-time: wa’s da? Sinds je moeder bent geworden heb je vrijwel geen tijd meer voor jezelf. Zelfs wanneer manlief heel attent zegt dat je ‘even lekker iets voor jezelf kunt gaan doen’, heeft hij geen idee dat jij die tijd spendeert in het washok. Het huishouden, jouw baby, de boodschappen; alles vraagt enorm veel tijd. Vooral als jij niet (of parttime werkt) zul jij veel tijd met jouw baby spenderen. Heel fijn en bijzonder, maar tegelijkertijd ook vermoeiend. Tijd voor jezelf heb je namelijk niet meer. Alleen douchen? Vergeet het. In je uppie naar de wc? Nope. In stilte genieten van een kopje koffie? Het zit er niet meer in. 

Ga douchen, no matter what

De waarheid is nu eenmaal keihard: een lange uitgebreide douche zit er niet meer in. Helaas is er geen tijd om iedere dag je huidje te scrubben en je haren te wassen. Laat staan om die lange lokken in de krul te zetten. Helaas, pindakaas. Waar je echter wél tijd voor hebt is een korte douche waarbij jij jezelf goed kunt wassen. Ook al is deze douchesessie misschien maar een paar minuten; het doet wonderen. Je voelt jezelf weer even helemaal fris en fruitig. Zet je kindje desnoods even in een wipstoel in de badkamer.

Ga shoppen wanneer ze slapen

Wanneer jouw baby naar dromenland vertrekt; krijg jij de kans om naar de winkelstraat te rennen. Jouw kindje zal heerlijk slapen in de kinderwagen, terwijl jij eventjes kan genieten van me-time. Je hoeft niet eens veel geld uit te geven; door alleen al even een rondje door de Bijenkorf te lopen, kun jij je energie weer opladen.

Boek een treatment aan huis

Geen tijd meer voor de schoonheidsspecialiste of massagesalon? No worries. Wanneer jouw baby in bed ligt, kun jij een treatment aan huis boeken. Veel specialiste bieden behandelingen aan huis aan, waardoor jij de deur niet uit hoeft. Op die manier kun jij even genieten van me-time terwijl jouw kleintje onverstoord door slaapt.

Ga wandelen met een vriendin

Wellicht konden jij en je bestie voorheen uren thee leuten. Die tijd is nu voorbij. Maar niet getreurd: plan me-time in door met je vriendin te gaan wandelen. Neem hem mee in de draagzak waardoor jij je baby niet de hele tijd hoeft op te pakken en neer te leggen. Met een beetje handigheid kun jij je baby voeden terwijl hij in de draagzak hangt. Op die manier kun jij jezelf even opladen terwijl je baby bij jou hangt.

Podcasts en audiobooks

Ben jij gezegend met een velcro baby? Dan zul je vrijwel nooit meer alleen zijn. Maar ook hier hebben we mogelijke oplossing voor. Die knuffelsessies met je baby zijn namelijk perfect te combineren met een audiobook of podcast. Zet een hoofdtelefoon op en luisteren maar. En dat alles terwijl je kleine bij jou op de borst ligt.

Laurien: ‘Na zeven jaar en drie kinderen verder gun ik mezelf wat vaker me-time’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme