Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Kids 2 juni 2017

Tranentrekkend mooi: dit lied over hoe (veel te) snel je kind opgroeit

De ene dag word je nog gek van de huiltjes en gebroken nachten, het volgende moment zwaai je je ‘kleine’ uit als ‘ie op zichzelf gaat wonen. Man, wat groeien ze snel! De Amerikaanse zangeres en moeder Nicole Nordeman weet er ook alles van en schreef binnen een uur dit lied.

Zou je soms ook de tijd wel willen stopzetten, puur om nog langer van je kroost te genieten? Nog even voorlezen, samen liedjes zingen of koekjes bakken.

Slow down

Toen Nichole, moeder van twee, vorig jaar vlak voor een optreden foto’s doorbladerde van haar 11-jarige zoon, realiseerde ze zich hoe snel hij ouder (en groot) was geworden. Veel sneller dan haar lief was. Door dat sterke besef schreef ze in een mum van tijd het nummer ‘Slow Down’: een liedje met een ontroerende boodschap van een moeder aan haar kind. Beetje zoet, maar zó raak.

Nichole heeft haar eigen mooie uitleg over hoe ze zich als ouder soms voelt op dit soort momenten. ‘Ik denk dat je je voor een groot deel overgeeft aan het onvermijdelijke: met een kind teken je als het ware voor het grootste genot, maar ook voor de grootste zielenpijn in je leven.’

Lees ook het verhaal van Muriel: ‘Mijn zoon is pas 8 en ik lijd nu al aan het empty nest syndroom’

Huffington Post

Reageer op artikel:
Tranentrekkend mooi: dit lied over hoe (veel te) snel je kind opgroeit
Sluiten