Gina Koninkx
Gina Koninkx Kinderen 22 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Welk type oma is jouw (schoon)moeder? 4 verschillende (en herkenbare) type vrouwen uitgelegd

Toen jouw (schoon)moeder hoorde dat ze haar eerste kleinkind ging krijgen, sprong ze ongetwijfeld een gat in de lucht. Inmiddels is ze dan ook als oma echt niet meer weg te denken uit het leven van jouw kids. Maar wat voor type oma is ze eigenlijk?

Welk type oma is jouw moeder?

Ontkennen heeft geen zin, er zijn een aantal karakteristieke eigenschappen te bedenken bij ieder type oma. Is ze streng of juist niet?

1. Het type waar alles kan en mag

Bij deze oma kan en mag alles. Als je kinderen hier een nachtje gaan slapen, springen ze van blijdschap in de lucht. Dat betekent pannenkoeken eten en lekker lang opblijven.

2. Het type oma waarmee ze altijd buiten zijn

Weer of geen weer, bij de ‘buiten’ oma zijn jouw kids altijd buiten. Ze heeft een enorme tuin met de mooiste bloemen en in haar tuin plukken de kinderen bramen, frambozen en kersen. Jouw (schoon)moeder is dol op tuinieren en deelt deze passie maar al te graag met haar nieuwsgierige kleinkinderen waarvoor het overigens heel goed is om zoveel buiten te zijn. Hoewel je je kids altijd terugkrijgt als modderige varkentjes, is dat het helemaal waard.

3. De oma die een beetje hun tweede moeder is

Sommige kids groeien op met hun opa en oma letterlijk wonend om de hoek. Het zal je dan ook niks verbazen dat jouw kids de deur platlopen bij hun grootouders. In deze situatie is het ook best wel denkbaar dat hun oma een soort tweede moeder voor ze wordt. Ze helpt je kids met huiswerk en ze kunnen er ‘s avonds eten als jij wat later terug bent van je werk.

4. De oma met wie ze alles bespreken

En zeker in het geval hierboven, zou dat helemaal niet zo raar zijn. Er zijn behoorlijk wat kinderen die een ijzersterke band hebben met hun oma. Als jij boos op ze bent (al helemaal tijdens de puberteit) weten ze niet hoe snel ze bij hun oma moeten komen. Daar kunnen ze even losgaan op jou en jouw (schoon)moeder weet ze dan altijd weer te kalmeren. Mega fijn!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme