6 vaderdagcadeaus waar je vaders écht blij mee maakt (volgens mannen)

Kinderen Thomas Aalderink 14 jun 2022
Leestijd: 5 minuten

Op zondag 19 juni is het weer Vaderdag. Net als moederdag is ook deze dag niet compleet zonder cadeaus. Maar wat kun je een man geven waar hij echt blij van wordt? Famme stelde deze vraag aan de redactie van Manners. Dit zijn hun favoriete vaderdagcadeaus.

Manners is hét platform voor de moderne man. Of hij nu vermaakt wil worden of op zoek is naar inspirerende en raadgevende content, bij Manners kun je altijd terecht. Van gezondheids- en carrièretips tot de beste films en series. Maar ook de tofste horloges, sneakers, gadgets, auto’s en andere hebbedingen zetten ze dagelijks voor je op een rij.

De tofste vaderdagcadeaus volgens Manners

Bij Manners weten ze dus precies waar mannen blij van worden. Daarom nemen ze speciaal voor Vaderdag even de pen over van hun Famme collega’s om jou te vertellen wat de beste vaderdagcadeaus zijn.

1. Een mooie fles whisky, wijn of bier

Uitzonderingen zijn er altijd, maar de meeste mannen kunnen enorme genieten van prachtig speciaalbier of een bijzondere whisky. Anno 2022 gaat het echter wel steeds meer om kwaliteit, en niet om kwantiteit. Ons advies is dan ook om geen cadeaupakket te kopen, maar je te focussen op één mooie fles. Trek niet de eerste de beste fles uit het schap bij de Gall & Gall, maar doe onderzoek en vind iets unieks.

Vaderdagcadeau whisky
Whisky van eigen bodem Bron: Sculte

Wat dacht je bijvoorbeeld van een Twentse whisky, een mooie bewaarwijn of een speciaalbier die alleen maar beter wordt als je er vanaf blijft. Dit zijn stuk voor stuk flessen die je niet meteen opentrekt en leegdrinkt. Dit zijn cadeaus die je bewaart voor een mooi moment en dus extra van geniet. Oh, en mocht je echt geen verstand hebben van drank? Dan is een bierabonnement ook een origineel cadeau waar je vader of man lang wat aan heeft.

2. LEGO als vaderdagcadeau

Vader of niet, iedere man zal voor altijd een jongetje blijven. Daarom zal hij zijn hele leven lang blij worden van LEGO. Je eerste reactie is misschien dat het wat kinderachtig is, maar de lezers van Manners zijn gek op de gekleurde blokjes. Je moet er echter wel rekening mee houden dat hun smaak is veranderd en dat ze een hoger niveau nastreven.

vaderdag LEGO
Voor de LEGO en Formule 1 liefhebber Bron: LEGO

Je komt er dus niet mee weg om de Intertoys binnen te lopen en een willekeurige LEGO-set uit het schap te trekken. Gelukkig vind je hier op Manners allerlei sets waar je een man blij mee kan maken op Vaderdag. Of hij nu fan is van Star Wars, voetbal, auto’s of wat anders, er is altijd een LEGO-set die bij hem past.

3. Een onvergetelijke ervaring

Een vaderdagcadeau hoeft zeker niet een fysiek cadeau te zijn. Vaak blijft een bijzondere ervaring je veel langer bij. Ook hier kun je weer alle kant op, maar als jij je man of vader een beetje kent, weet je wel waar zijn bloed sneller van gaat stromen.

Om je wat inspiratie te geven, deden we een rondvraag op de redactie. Onze adrenaline junkie begon meteen over parachutespringen (of indoor skydiven), terwijl de autoliefhebber liever droomde van een dag racen op het circuit van Zandvoort. Een ander vertelde dat vliegles bovenaan zijn lijstje staat. Voor iedere man valt wel wat te bedenken, dus het moet lukken om je vader te verrassen met een onvergetelijke ervaring.

4. Goed gereedschap is altijd een goed vaderdagcadeau

Mannen worden blij van cadeaus waar ze écht wat aan hebben. Daarom is een praktisch vaderdagcadeau altijd een goed idee. Kies iets waar hij echt wat aan heeft en ga voor kwaliteit. Iedere vader kan goed gereedschap waarderen, zolang je maar iets koopt dat bij zijn hobby of passie past.

vaderdagcadeau
Gereedschap in de breedste zin van het woord Bron: Unsplash

Is je vader of man een echte klusser? Kijk in de schuur en probeer uit te vinden welk stuk gereedschap aan vervanging toe is. Is hij een modelbouwer? Zoek dan iets dat daarbij past. Belangrijk is om het woord ‘gereedschap’ zo breed mogelijk te interpreteren. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog keukengereedschap (iedere thuischef wordt blij van een mooi santokumes) en barbecuegereedschap.

5. Sneakers en accessoires

Kleren maken de man, en dus ook de vader. Zeker de moderne man vindt het belangrijk om goed voor de dag te komen. Kies daarom een vaderdagcadeau dat hem daarbij gaat helpen. De mogelijkheden zijn op dat gebied eindeloos, maar als je het aan de Manners-lezer vraagt, zit je met sneakers altijd goed. Mocht je inspiratie zoeken, Manners helpt je graag op weg.

Vaderdag sneakers
Lord of the Rings sneakers 👌 Bron: Akedo

Als je wat meer budget hebt, kun je ook naar andere stijlvolle vaderdagcadeaus kijken.  Bij Manners zijn we gek op horloge die net even anders zijn dan je gewend bent. Vaak hangt daar een stevig prijskaartje aan, maar zo nu en dan vinden we ook betaalbare klokjes. Als wij één van deze zouden krijgen voor Vaderdag zouden we bijvoorbeeld heel blij zijn.

6. Een dag waarop niets hoeft en alles mag

Ook op Vaderdag kun je vertrouwen op de kracht van het weglaten. Een dagje zonder enige planning of verplichten kan soms het het beste cadeau zijn. Laat je vader of man lekker zijn ding doen. Geef hem een goed ontbijt en de vrijheid om zelf zijn dag in te plannen. Lekker languit op de bank Formule 1 kijken is soms al genoeg als vaderdagcadeau. Wij mannen zijn tenslotte maar simpele wezens.

8x dit zijn de leukste cadeaus voor Vaderdag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen