Om deze reden wil jij ‘s middags een dutje doen

Lifestyle Valéry de Voijs 27 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Voel jij hem ook? Die vermoeidheid die in de namiddag op komt zetten? Of je er vanmorgen al vroeg uit was, of lekker hebt uitgeslapen: in de namiddag krijg je een enorme dip. Wist je dat middagdutjes  dé oplossing kunnen zijn?

Misschien zul je je manager even moeten overhalen, maar als je het ons vraagt is het de perfecte oplossing voor je middagdipje.

Middagdutjes

Zo raar is het natuurlijk niet: korte middagdutjes tussen de bedrijven door. Het is niet voor niets dat ze het in landen als Spanje en Italië al toepassen. En die dutjes hebben zo hun voordelen:

1. Je bent ontspannen

Maakte je je eerst nog heel druk om die vervelende mail, zul je er na een middagdutje heel anders instaan. Ontspannen als je bent kijk je met een frisse blik naar je werk.

2. Vergroot alertheid

Ok, natuurlijk zul je je niet de eerste vijf minuten na je middagdutje super alert voelen, maar na een kopje koffie en kwartiertje later ben je juist scherper dan daarvoor

3. Verbetert je geheugen

Wist je dat onderzoek zelfs heeft aangetoond dat middagdutjes goed zijn voor je geheugen? Mensen die sliepen tussen 30-90 minuten konden meer woorden onthouden. Niet alleen positief voor je verbale skills, maar het bleek ook goed te zijn voor je motoriek.

4. Je trekt makkelijker conclusies

Ken je dat? Dat je zolang met je neus op een probleem zit dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Een middagdutje kan er dan voor zorgen dat je even afstand neemt van het probleem, waardoor je alles weer helder ziet als je wakker wordt.

5. Verbeterd je humeur

Als jij last hebt van een ochtendhumeur zul je het eerste half uur na een middagdutje waarschijnlijk niet te genieten zijn, maar als dat wegtrekt zul je je juist vrolijker voelen dan tijdens de lunch

6. Je zult minder cafeïne drinken

Dat teveel cafeïne slecht voor je is, zal geen verrassing zijn. Door af en toe een middagdutje te doen zul je minder behoefte hebben aan cafeïne

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme