De naam van je baby vertellen voor de geboorte? Dit zijn de voordelen

Kinderen Sophie Nortier 18 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

De meeste mensen houden de naam van de baby geheim tot de geboorte. Een soort extra verrassinkje, maar wat nou als je al wel de naam zou delen met je dierbaren? Daar zitten behoorlijk wat voordelen aan.

De naam van je baby. Je bent er maanden mee bezig, als niet jaren, om je juiste te vinden. En als je hem dan eenmaal hebt gevonden wil je dit het liefst van de daken schreeuwen, maar toch doen de meeste mensen dit niet en houden ze hun lippen stijf dicht. Op de nodige verspreking na natuurlijk…

De voordelen van een naam delen vooraf

Waarom zou je het niet delen? Er zitten namelijk ontzettend veel voordelen aan.

1. Feedback

Wanneer je de naam vooraf al zou delen met je dierbaren, kun je al wat feedback krijgen. Natuurlijk is het jouw kind en dus jouw keuze. Maar soms zijn er zaken waar je vooraf niet aan had gedacht. Je dierbaren kunnen je dan helpen om te voorkomen dat je kind een misschien een verkeerde naam krijgt…

Tip: Zorg er wel voor dat wanneer je echt heel blij bent met een naam dat je dit kenbaar maakt, zodat deze niet per ongeluk een stomme grap maakt die bij jou heel hard kan aankomen.

2. Je kunt eraan wennen

Wanneer jij je kleintje tegenover anderen bij de naam kunt noemen, in plaats van steevast ‘de baby’ of misschien iets liefkozender ‘mini’, kun je alvast een beetje wennen aan de naam en aanvoelen of dit inderdaad is wat je hoopt. Laat je hierbij dan ook niet plots bezwaard voelen tegenover de rest van de wereld wanneer je uiteindelijk besluit dat dit het misschien toch niet is. Je geeft die naam niet voor anderen, je geeft hem voor je kind en jezelf.

3. Claimen die hap!

Iedereen kent dit horrorscenario; jij en een vriendin zijn tegelijk zwanger en krijgen beiden een kind van hetzelfde geslacht, alleen zij bevalt nét iets eerder dan jij en blijkt precies dezelfde naam in gedachten te hebben. Dan moet jij plotsklaps een nieuwe naam verzinnen. Niet oké!

Dit voorkom je door vooraf de naam te delen. Dan heb je al een claim erop gelegd en kunnen zij zelf bepalen of ze van hun keuze willen afwijken of dat ze het misschien wel leuk vinden om twee Pietjes met elkaar te laten spelen.

Een babynaam kiezen: stel jezelf deze 10 vragen volgens experts

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme