Dit is het leukste strand- en zandspeelgoed van gerecycled plastic

Kinderen Lisa van den Akker 9 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten
Het buitenspeelseizoen staat weer voor de deur, en laten we eerlijk zijn, kinderen doen niets liever dan met water en zand spelen. Of het nu goed of slecht weer is. Bij dat spelen hoort natuurlijk zandspeelgoed, en waarschijnlijk koop je elk jaar nieuwe spullen omdat je kind weer eens een schep heeft gebroken of omdat de emmer lek is. Niet zo duurzaam dus… Maar gelukkig is er nu ook zandspeelgoed op de markt van duurzaam gerecycled plastic dat ook nog eens jaren mee gaat.
Groener door het leven gaan zit echt niet altijd in grote gebaren. Ook juist de kleine dingen die je doet tellen mee. Dus ben je van plan binnenkort zandspeelgoed te kopen voor je kind? Ga dan eens voor een duurzame keus.

Zandspeelgoed van gerecycled plastic

Een stapje in de richting van een wereld met minder plasticvervuiling…

Zsilt

Het gave merk Zsilt is helemaal van Nederlandse bodem en is circulair. Wat betekent dat het speelgoed gemaakt wordt van huishoudelijk plastic afval. Allemaal van Nederlandse bodem. Zo kan jouw oude shampoofles bijvoorbeeld veranderd worden in een bootje voor in bad. Op die manier wordt de plastic afvalberg kleiner en draag je bij aan een schone zee. Zsilt maakt onder andere schepjes, emmers en prachtige bootjes voor in het water. Allemaal ook nog eens in een uniek design. Bovendien is het speelgoed super stevig en gemaakt om een leven lang mee te gaan. Veel duurzamer dan dit wordt het niet! Je shopt het speelgoed van Zsilt onder andere hier!

Green Toys

Ook het merk Green Toys maakt zandspeelgoed (en ander speelgoed) van gerecycled plastic. Het Amerikaanse merkt maakt het speelgoed van 100% gerecycled plastic dat voornamelijk komt van plastic melkflessen. Ook handig: Alle producten zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen prima in de vaatwasser. Green Toys maakt heel veel soorten speelgoed, waaronder veel auto’s. Maar ze maken ook zandspeelgoed zoals schepjes, emmertjes, zandvormpjes, gieters en harkjes. Wil je iets aanschaffen van Green Toys? Je koopt het bijvoorbeeld hier.

Hoe word je een groene(re) mama?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen