Zesde zintuig? Deze kinderen zagen dingen in huis waar hun ouders kippenvel van kregen

Kinderen Laurien Bleeker 26 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Er wordt vaak over kinderen gezegd dat ze een zesde zintuig hebben. Of meer openstaan voor ‘andere werelden’ dan wij volwassenen. Deze kids bewijzen dat, want zij zagen en zien soms nog steeds dingen die er eigenlijk niet zijn. Of toch wel?

Zesde zintuig

Deze kindjes hadden onzichtbare vriendjes of wisten al wie hun papa en mama zouden worden, nog voordat ze geboren waren. Geloof het of niet, maar deze kids hadden contact met onzichtbare wezens uit een andere wereld.

Dansende lichtjes in de hoek van de kamer

‘Al vanaf dat ze een baby is, kan onze dochter lang staren naar een hoekje in haar slaapkamer. Toen ze eenmaal kon praten zei ze op een dag tegen me: “Mama, altijd als ik naar dat hoekje kijk, zie ik lichtjes branden.” Er is daar verder niks, of wij zien daar verder niks. Ze is ondertussen vier en nog steeds heeft ze het over de lichtjes. ’s Avonds blazen we ze uit en dan gaat ze lekker slapen…’

Dag opa

‘Mijn dochter (5) zei opeens “Dag opa” en ze zwaaide naar boven. Even later ging mijn telefoon en kregen we te horen dat mijn opa (haar overgrootopa) overleden was.’

Ik heb haar net nog gezien

‘Toen ik mijn zoontje (6) vertelde dat zijn overgrootoma, mijn oma, overleden was, zei hij: “Ik heb haar net nog gezien en daarna werd ze opgehaald door een grote auto en er waren verdrietige mensen bij”.’

Die meneer gaat naar haar kamer

‘Mijn zoontje (4) staat heel erg open voor de andere wereld en zegt dus wel vaker iets te zien. Maar we kregen wel echt kippenvel toen hij zei: “Kijk, zie je die meneer mama? Hij gaat nu de trap af naar Lisa (zijn zusje) haar kamer”. Of deze: “Papa, wil je niet dansen met die mevrouw achter je?”, je raadt het al: daar stond niemand…’

In de spiegel

‘Mijn zoontje (4) heeft het vaak over zijn vriendjes die achter hem staan als hij in de spiegel kijkt. Als hij zich omdraait zegt ‘ie: “Oh, ze zijn alweer weg”.’

Opa’s trein

‘Mijn dochter (5) zag wel vaker dingen die wij niet zagen. Zoals het meisje in de trapkast… Dus, niet geheel onverwacht, kwam mijn overleden schoonvader ook vaak bij haar op bezoek. Zo wist ze bijvoorbeeld mijn schoonmoeder te vertellen over een treintje dat opa had. Mijn schoonmoeder ging op zoek tussen de spullen van mijn schoonvader en ja hoor, daar kwam een treintje tevoorschijn…’

Een monster in de kamer

‘Mijn dochter van 2,5 was regelmatig erg overstuur van een ‘monster’ in haar kamer. We weten nog steeds niet wat het was, maar we hebben hem gevraagd weg te gaan en sindsdien is er niets meer aan de hand…’

Een meisje in de hoek

‘Ik bracht mijn dochter een keer naar bed en op een gegeven moment staarde ze langs me naar een hoek van de kamer. Ik vroeg haar wat er was en toen wees ze naar het meisje dat in de hoek stond. Ik probeerde er luchtig onder te blijven en samen hebben we gevraagd of het meisje weg wilde gaan, maar ik krijg hier zelf nog steeds kippenvel van.

Ze zegt trouwens ook al sinds ze kan praten dat ze voor haar geboorte kon kiezen uit meerdere ouders, maar ons het meest vond passen. Daarbij is ze heel specifiek, zo zegt ze bijvoorbeeld ook een vriendin van mij te hebben gezien en die was op precies hetzelfde moment als ik zwanger…’

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme