10x de aller-, aller-, allertofste trouwlocaties in Nederland

Eropuit Anne Broekman 25 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Trouwen is te gek, romantisch en onvergetelijk. En dat doe je natuurlijk het liefst op een briljante locatie die perfect bij jullie als stel past. Dus Famme dook in deze materie en vond de 10 tofste plekken voor jullie feestje. Let wel: in willekeurige volgorde…

1: Amsterdam: Het Rijk van de Keizer

Deze romantische en eigenzinnige trouwlocatie ligt verscholen tussen de weilanden van Amsterdam. Je kunt elkaar het jawoord geven in het rustieke houten wachtershuis of in het 19e eeuwse industriële gebouw. Liever buiten trouwen? Dat kan in het Amfitheater, de moestuin of op de binnenplaats. Wil je op blote voeten trouwen in de tuin, dansen rond het open vuur, of je wanen in 1001 nacht? No problem, het kan er allemaal.

2: Winssen: In de Kas

Willen jullie een bruiloft met een festival thema? Of een chique diner dansant? Of op z’n Italiaans dineren tussen de fruitbomen? Het kan bij In de Kas. Mooi landelijk gelegen, met een romantische vintage feel. Mocht het Hollandse weer niet meewerken, dan is het ook binnen in de kas fantastisch feesten. Extra leuk: de locatie teelt biologisch fruit en gebruikt veel ingrediënten direct van eigen land.

3: Mill: Kasteel Tongelaar

In deze kasteelburcht waan je je op het Franse platteland. Je kunt buiten trouwen onder de eeuwenoude wilg of de bij kastanjeboom op het binnenplein, heel intiem in de middeleeuwse fort-toren of groots in de Concertzaal. Tot in de late uurtjes dansen kan in een rustieke schuur, in de oude jachtkamer of buiten in de velden, het historische perenlaantje of op het binnenplein. Geinig: als diner-optie zijn er rolling kitchens.

4: Rotterdam: RDM-Kantine
Op de plek waar vroeger de arbeiders van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij bijkwamen van noeste arbeid en hun boterham uit de trommel aten, kunnen jullie nu de mooiste dag van jullie leven vieren. De voormalige Centrale Kantine heeft dat perfecte, stoere, industriële sfeertje voor een moderne no-nonense bruiloft.

5: Gasselte: De Kruimel

Trouwen op het privéstrandje, in de tuin, op het overdekte terras of in het witte kerkje: het kan allemaal op deze Drentse toplocatie. Dit plekje leent zich ook perfect voor een festival wedding: lekker dansen in het zand of op het gras, strobalen in de tuin, kleedjes, hoelahoep’s, vrolijke slingers, bistro stoeltjes en een oude bakfiets omgetoverd tot een rijdende buitenkeuken. We like.

6: Westhem: Pollepleats

Zijn jullie groot waterliefhebbers? Trouw dan pal aan het Friese waterland. Ook hier is een festival wedding mogelijk, maar je kunt ook voor een Italiaans thema gaan. Denk aan flessen wijn en karaffen water met limoen en munt op tafel, schalen antipasti en pane e burro en de kinderen kunnen hun eigen pizza garneren in de keuken. La dolce vita in Fryslân.

7: Kerkrade: Hof van Gaia

Als jullie dol zijn op wilde dieren maar een destination wedding in Afrika iets te prijzig is, is trouwen in een dierentuin een mooi alternatief. Jullie kunnen bijvoorbeeld in het huwelijk treden in de Cheeta Shelter, een ruimte in authentieke bouwstijl met aan weerszijden wel inkijk op (en van!) cheeta’s en Afrikaanse wilde honden.

8: Strijbeek: Heerstayen

Oeh, van deze prachtige orangerie krijgen wij het warm. De druivenplanten en Italiaanse jasmijn slingeren over de oude balken. Er zijn grote potten met orangerieplanten, oude Franse meubels, wit gedekte tafels en heel veel bloemen uit de tuin. Maar buiten trouwen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld onder de oude dakplataan naast de wijngaard. On-Nederlands mooi in Limburg!

9: Koudekerke: Kaapduin

Is er iets romantischer dan elkaar eeuwige trouw beloven tussen de duinen en de glinsterende Zeeuwse zee? Denk hier een ondergaande zon bij en het plaatje is compleet. Daarna een bbq, fijne cocktails en op blote voeten dansen op het strand.

10: Utrecht: Metaal Kathedraal

Een absoluut Pinterest-waardig plaatje, deze unieke locatie. Je kunt er trouwen onder de nok van een neogotische kathedraal, buiten dineren aan een lange tafel omgeven door fakkels en natuur. Dansen rond het vuur en borrelen in een voormalige fabriek met kroonluchters en chesterfields. En we gaan nog niet naar huis…

Tja, wat moet, dat moet: jongetje onderbreekt bruiloft, hij heeft een erg belangrijke boodschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme