14 leuke kapsels die elke moeder in no-time in elkaar draait (na wat oefenen)

Beauty Eva Dusch 16 jun 2017
Leestijd: 3 minuten

Ben je geen vroege vogel of loopt jullie ochtendroutine nog niet echt gesmeerd? Deze kapsels kosten elke moeder zo’n 5 minuten (oké, na wat oefenen) en geven alleen rommelige koppies wanneer het stijlvol verantwoord is.

Van dubbele vlechten en vier staarten tot die ene perfecte prinsessenknot. Het wensenlijstje van je dochter (of zoon) kan soms alles behalve praktisch zijn voor een hectische ochtend. Ho maar dat je kind met déze verschrikkelijke kapsels de deur uit gaat. En wij die oordelende blikken op het schoolplein maar incasseren. Nee, binnen een paar minuten heb je zo deze leuke kapsels in elkaar gedraaid.

De dubbele twist

Bron: Brit+Co

Zó simpel en op elk kind toepasbaar. Pak twee plukjes op het voorhoofd, draai ze naar de zijkant en zet vast met twee leuke en kleurrijke speldjes. Staat netjes en zo hangt er geen haar in je gezicht.

De flip-under staart

Bron: Brit+Co

De experimentele versie van de doodgewone paardenstaart. De naam klinkt ingewikkeld, maar de uitvoering is gelukkig een stuk gemakkelijker.

De knot

Wil je die slordige vlecht van gister compenseren met een strak en netjes kapsel? Deze knot is perfect wanneer je rap de deur uit moet. Vooral handig wanneer je dochter een beetje slordig haar heeft of een wasbeurt nodig heeft (waar dus even geen tijd voor is). Gebruik hiervoor een haardonut.

Invlechten

Bron: Brit+Co

Hier zijn wij moeders inmiddels heuse professionals in. Nu de vaders nog.

Twee staarten

Bron: Brit+Co

Niet de meest stijlvolle optie uit het rijtje en ook zeker niet in te zetten op alle leeftijden, maar qua gemak staat-ie wel bovenaan. Tip: wissel regelmatig van een middenscheiding naar een zijscheiding voor wat variatie.

Strik erom en klaar

Bron: Brit+Co

Een beetje tuttig, maar ook heel grappig. Het ziet er ingewikkeld uit, maar alles wat je nodig hebt is wat elastiekjes en schuifspeldjes. Zo maak je ‘m:

Prinsessenkroon

Bron: Brit+Co

Hoe leuk is dit? Wedden dat jouw dochter een file aan complimenten in ontvangst zal nemen.

Frivole knotjes

Men neme twee staartjes en draait ze vervolgens in twee frivole knotjes. Eventueel een strik erom heen en klaar.

Kleurrijke staarten

Het enige wat je nodig hebt is een stapel aan kleurrijke elastiekjes.

Mini-vlecht

Bron: Brit+Co

Zo makkelijk en snel.

De rommelige knot

Bron: Brit+Co

Grote kans dat je deze zelf ook regelmatig zo draagt, want praktisch nut en stijlvolle verzorging gaan hiermee hand in hand. Maak een leuke knot maar houdt één haarpluk apart om die er achteraf extra omheen te draaien. Het leukste aan dit alles? Het mag juist een beetje rommelig ogen.

Diagonale paardenstaart

Bron: Babble

Pak steeds een plukje haar erbij en knoop vast met een gekleurd elastiekje.

De zijvlecht

Bron: Blogspot

Met een knipje

Zo simpel als het eruit ziet, dat is het ook. Maak een vlecht vanuit de onderste haarplukken en voeg deze vervolgens toe aan de knot. Easy does it. Fijn hè?

Om er nog meer een feest van te maken: neem hetzelfde kapsel als je dochter>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme