Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kinderen 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Van plat tot bol: zo ziet 20 weken zwangerschap eruit bij deze vrouwen

De een heeft met drie maanden al een bol buikje, de ander is met zeven maanden nog helemaal plat. Zoveel vrouwen, zoveel lichamen en zoveel verschillende buiken. Dat bewijzen deze verschillende foto’s van vrouwen die twintig weken zwanger zijn wel.

Twintig weken is voor veel vrouwen een mijlpaal in hun zwangerschap. Je bent halverwege, krijgt een belangrijke echo en begint steeds meer bewegingen in je buik te voelen. Bij veel aanstaande moeders is er nu ook duidelijk een buikje zichtbaar, hoewel de verschillen daarin groot zijn.

20 weken zwanger

Twintig weken is dus een echte mijlpaal in je zwangerschap, je baby is met twintig weken al 24 centimeter lang en weegt 300 gram. Dat is ongeveer zo groot als een banaan! Ook beweegt je baby veel. Bij je bezoek aan de verloskundige kan het zijn dat ze je buik opmeet.

Dit doen ze terwijl je ligt en ze meten vanaf je schaambeen tot de bovenkant van je baarmoeder. Dit noemen ze ook wel fundushoogte. Gemiddeld is de fundushoogte als je twintig weken zwanger bent rond de 18 tot 22 centimeter. Maar dit kan ook meer of minder zijn. Je verloskundige houdt daarom vooral in de gaten of je fundushoogte toeneemt als je zwangerschap vordert.

Verschillende buiken met 20 weken zwanger

Veel vrouwen fotograferen hun zwangere buik als ze twintig weken zwanger zijn. Leuk om toch even te vergelijken, en de verschillen te zien tussen al deze mooie buiken. Bij het kijken naar deze beelden verwonderen wij ons weer eens extra over hoe bijzonder het vrouwelijk lichaam eigenlijk is.

Om af te trappen, de zwangere buik van Famme’s hoofdredacteur Lisa, toen ze zwanger was van haar vierde kind.

Deze moeders laten hun littekens na een keizersnede zien

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme