Hoe ben jij zwanger? ‘Tot 24 weken was ik heel misselijk en moest ik elke dag overgeven’

Persoonlijk Lisa van den Akker 7 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Iedere zwangerschap en iedere zwangere vrouw is anders. De één heeft gekke cravings, de ander is drie maanden misselijk en de derde wil alleen maar schoonmaken. In de rubriek Hoe ben jij zwanger? leggen wij zwangere vrouwen een aantal keuzes voor om zo meer te weten te komen over hun zwangerschap. Deze week Carlijn, die veertig weken zwanger is.

Bio

Naam: Carlijn
Aantal weken zwanger: 40
Samen met: Niels
Hoeveelste kind: Eerste
Beroep: Heeft een eigen schoonheidssalon

Lang op moeten wachten of snel gelukt?

“Snel gelukt! Binnen drie maanden was ik zwanger. Ik was al wel een tijdje gestopt met de pil, omdat ik niet meer zoveel hormonen in mijn lichaam wilde. Bovendien dachten we, als het nu ongepland zou gebeuren is dat ook prima. Maar de laatste drie maanden voor mijn zwangerschap waren we er wel echt mee bezig. We deden bijvoorbeeld testen om te weten wanneer mijn ovulatie was. Na drie maanden proberen deden we ‘even snel’ een zwangerschapstest, vlak voordat we met vrienden hadden afgesproken. Het streepje verscheen direct, ik was stomverbaasd en een beetje in schok dat het nu al raak was.”

Zoet of zout?

“Zoet, hoewel ik niet echt van die cravings heb. In het begin reden we heel vaak naar McDonalds omdat ik écht een Big Mac moest eten. En ik heb de hele zwangerschap een fles water in de koelkast gehad omdat ik graag koud water wilde drinken. Maar verder viel het mee. Ook waren er dingen die ik niet meer lustte. Ik neem normaal iedere dag een stukje pure chocolade, maar in het begin van de zwangerschap kreeg ik dat niet meer weg. Inmiddels gaat dat wel weer trouwens.”

Bron: Eigen beeld

Stralend zwanger of ziek in bed?

“Beiden. Tot 24 weken was ik heel misselijk en moest ik elke dag overgeven. Dat was echt niet leuk, maar verder voelde ik me eigenlijk heel goed. Gelukkig ging de misselijkheid over en heb ik weinig kwaaltjes gehad verder.”

Babyshower of gender reveal?

“Babyshower, want we weten het geslacht niet haha. In het begin vond ik het wel lastig, want het idee om het geslacht een verrassing te laten kwam meer vanuit Niels. Ik moest er even aan wennen want ik hou normaal niet van verrassingen en het leek me ook onpraktisch. Maar nu achteraf ben ik heel blij dat we het niet weten. Ik kijk er wel heel erg naar uit om straks te zien of we een zoon of dochter krijgen.

Zelf heb ik echt geen specifiek voorgevoel. In het begin dacht ik een meisje, maar op de 3D-echo vonden we het gezichtje meer op een jongen lijken. Dus ik weet het echt niet meer!

Ik heb veel dingen genderneutraal gekocht, maar in de vluchttas zitten wel twee setjes, eentje die net iets beter past bij een meisje. En eentje die net wat beter past bij een jongen.”

Emotioneel of prikkelbaar?

“Emotioneel. Ik moet veel sneller huilen dan normaal. Om zielige films en series vooral. Als ik een bevalling op televisie zie dan voel ik direct de tranen opkomen.”

Thuis bevallen of in het ziekenhuis?

“Ik wil graag thuis bevallen, het lijkt me prettig om in mijn eigen omgeving te zijn. Dus als het zou kunnen zou ik dat heel mooi vinden. Maar als het niet lukt vind ik het ook niet erg om naar het ziekenhuis te gaan. Ik kijk wel hoe het loopt…”

Benieuwd naar hoe het nu is met Carlijn? Je kunt het zien op haar Instagram.

Wil jij ook je verhaal delen in de rubriek Hoe ben jij zwanger? Mail dan je naam, leeftijd en hoeveel weken je zwanger bent naar [email protected]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme