De best beoordeelde familiefilms op Netflix van het afgelopen jaar

Lifestyle Valéry de Voijs 7 jan 2022
Leestijd: 5 minuten

Wat zijn we het afgelopen jaar weer enorm blij geweest met het ruime aanbod op Netflix. We hebben weer de nodige uurtjes kunnen genieten van de leuke en ontroerende films die voorbij zijn gekomen. Maar van welke familiefilms op Netflix werden wij nu het meest enthousiast? Deze films krijgen de hoogste beoordeling volgens IMDB.

Eerder schreven we over leuke peuterfilms op Netflix, en daar voegen wij deze familiefilms graag aan toe.

Familiefilms op Netflix

Je zult je deze winter niet snel gaan vervelen met deze leuke familiefilms. Wij zetten de best beoordeelde films op een rijtje.

10. Boeken van de nacht

De familiefilm Boeken van de nacht (Nightbooks) verscheen het afgelopen jaar op Netflix, en wordt op IMDB met een 5.9 beoordeeld. Hoewel de film door Netflix als een familiefilm wordt beoordeeld, vinden wij ‘m toch een tikkie aan de enge kant. De leeftijdsclassificatie staat om die reden waarschijnlijk op 12 jaar.

Het verhaal gaat over Alex (gespeeld door Winslow Fegley), die geobserdeerd is door enge verhalen. Als hij door een boze heks (Krysten Ritter) wordt opgesloten in een magische flat zal hij iedere avond een eng verhaal moeten vertellen om in leven te blijven. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van J.A. White.

9.Wafeltje en Mochi: Feestmaalfestijn

De perfecte familiefilm voor de jongere kids. Deze korte film is namelijk geschikt voor alle leeftijden en duurt niet zo lang, 27 minuten om precies te zijn. De animatiefilm is sinds 2021 op Netflix te zien en krijgt een 5.9 op IMDB. Wist je trouwens dat de film is geproduceerd door Michelle Obama? Het is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nog eens heel leerzaam.  Wafeltje en Mochi ontdekken dat het het tijdens de feestdagen niet enkel om lekker eten gaat. Familie en dierbaren zijn namelijk namelijk veel belangrijker.

8. Barbie: Grote Stad, Grote Dromen

Ook deze familiefilm is sinds 2021 op Netflix te bekijken en krijgt een 5.9 op IMDB. Zoals de titel van de film doet vermoeden, gaat het verhaal inderdaad over Barbie en haar grote dromen. Barbie reist namelijk af naar Broadway, om haar zang- en danstalenten te showen in een nieuwe musical. Door de felle kleuren en leuke muziek zal menig kind enthousiast worden van deze moedige Barbie.

7. Toet Toet Cory Carson: Chrissy aan het stuur

Nog een leuke animatiefilm die we aan het lijstje kunnen toevoegen. Deze familiefilm op Netflix krijgt een 6.0 op IMDB, en is geschikt voor het hele gezin. Het felgekleurde autootje Cory Carson gaat samen met zijn zusje op pad en maakt de gekste avonturen mee. De film duurt in totaal 60 minuten, en is sinds afgelopen zomer te zien op Netflix.

6. Tribhanga

Als je kinderen wat ouder zijn, is Tribhanga een prachtige familiefilm om samen te kijken. De aanbevolen leeftijd is namelijk 16 jaar en ouder. De Indiase film beschrijft op een aangrijpende wijze de familieband tussen drie generaties. Hoewel serieuze thema’s aan bod komen, zoals familieruzies of gezondheidsproblemen, valt er tussendoor toch voldoende te lachen. De familiefilm is enkel op Netflix te zien, duurt 95 minuten, en krijgt een 6.1 op IMDB.

5. Sharkdog: Een vintastische Halloween!

Nog zo’n leuke animatie die het afgelopen jaar op Netflix is verschenen. Sharkdog: Een vintastische Halloween! duurt 25 minuten, en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De film staat met een IMDB-beoordeling van 6.3 op de vijfde plek op dit lijstje met best beoordeelde familiefilms. De sharkpack, bekend van de gelijknamige Netflix-serie maakt zich klaar voor Halloween wanneer ze een glibberig monster ontdekken. Sharkdog moet er alles aan doen om te voorkomen dat het monster het feest zal verpesten.

4. Fien & Teun: Het Grote Dierenfeest

Deze familiefilm is geschikt voor alle leeftijden. Fien en Teun, twee schattige animatie figuren, willen namelijk een groot feest geven voor alle dieren op de boerderij. Als een onverwachte gast arriveert gaat er echter wat mis. We verklappen natuurlijk nog niet hoe het afloopt, maar kunnen wel vertellen dat ‘t de moeite waard is voor de jonge kids. De film duurt 59 minuten en krijgt een IMDB-score van 6.5.

3. Skater girl

Wij zijn niet de enigen die enthousiast worden van deze prachtige film. De familiefilm wordt op IMDB beoordeeld met een 6.7, en heeft een leeftijdskwalificatie van 9 jaar en ouder. De film bevat wijze lessen waar niet alleen kinderen, maar ook volwassenen nog iets van kunnen leren. Een belangrijk thema dat als rode draad door de film loopt is dat je niet moet opgeven. Een tiener op het platteland van India ontdekt namelijk een passie voor skateboarden: een sport dat haar leven zal veranderen.

2. Een Jongen met de naam Kerst

Als jij nog niet genoeg hebt van kerst, kun je deze familiefilm aan je must-see lijstje toevoegen. De prachtige beelden zijn te danken aan het Tsjechische landschap, waar een groot deel van de film is opgenomen. Toen wij zagen dat de cast bestond uit o.a. Maggie Smith (ook wel bekend als Professor Anderling in de populaire Harry Potter films) en Henry Lawfull (van Les Misérables)  werden we meteen enthousiast. En wij zijn de enigen die het acteerwerk kunnen waarderen. De film wordt beoordeeld met een 6.7 op IMDB en is sinds 2021 op Netflix te zien. De film duurt 106 minuten en is geschikt voor kids vanaf 9 jaar en ouder.

1. Puff: Wonders of the Reef

Wij zijn niet verbaasd dat deze film met een 7.2 op IMDB als hoogst beoordeelde familiefilm op Netflix uit de bus komt. De Australische docu geeft een kijkje in de fascinerende onderwaterwereld. Een klein visje (genaamd Puff) neemt ons mee langs het Groot Barrièrerif en laat ons kennis maken met alles wat de oceaan te bieden heeft. De film is geregisseerd en geschreven door Nick Robinson en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ouder. Je wordt niet alleen meegenomen in prachtige beelden, maar de documentaire is ook nog eens educatief. Wij zouden zeggen… veel kijkplezier!

Filmfanaten opgelet: dit is dé film die iedere ouder écht wil zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme