7x Netflix-series voor peuters die niet zo irritant zijn

Lifestyle Laurien Bleeker 5 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

Je kent ze vast wel, die Netflix series voor peuters met veel hysterische geluidjes of liedjes die keer op keer herhaald worden. Of filmpjes vol kleurexplosies en heftige bewegingen waar je kind uiteindelijk helemaal wild van wordt en alles na gaat doen.

En wat dacht je van die Netflix series voor de allerkleinsten waarbij de figuren niet praten, maar alleen maar super irritant gillen, brommen, grommen en schreeuwen tegen elkaar. Niet. Te. Doen. Ok, je kind vindt het vast geweldig, maar als je nog vijf minuten langer naar die geluiden moet luisteren, word je gek. 

7x leuke, niet irritante Netflix series voor peuters

Daarom zetten we speciaal voor jou (voor je kind bedoelen we natuurlijk) de 10 Netflix series voor peuters die niet zo irritant zijn op een rij. Gelukkig zijn er genoeg leuke en leerzame kinderseries die je peuter helemaal leuk vindt om te kijken en waar je zelf ook met een gerust hart bij kan gaan zitten om even in alle rust te genieten van een cappuccino.

1. Nijntje

Wie kent het lieve konijntje van Dick Bruna niet? We zijn allemaal groot geworden met Nijntje Pluis en haar familie en vrienden. Tegenwoordig schittert Nijntje in een echte Netflix serie waarin ze je peuter leert over kleuren, vormen, dieren, cijfers, dans, muziek, het vieren van je verjaardag, de seizoenen en andere landen. Met rustige gezellige liedjes en de mooie illustraties van Dick Bruna is Nijntje favoriet bij zowel peuters als ouders.

2. Ask the StoryBots

De StoryBots zijn een soort robotjes die onderzoek doen naar bepaalde vragen van kinderen, zoals ‘Waar komen planeten vandaan?’, ‘Wat gebeurt er als je de wc doortrekt?’ en ‘Hoe kunnen je ogen zien?’. In de filmpjes die maximaal een half uurtje duren wordt een antwoord gezocht op deze vragen die je kind misschien ook wel eens aan jou vraagt. Leerzaam dus en nog leuk ook, want je steekt er zelf ook nog wat van op.

3. Buurman en Buurman

De buurmannen Buurman en Buurman weten overal een oplossing voor te bedenken en zijn erg grappig om naar te kijken. Wat het verhaal nog leuker maakt is dat ze de problemen waar een oplossing voor gezocht moet worden, altijd zelf veroorzaken: ze zijn namelijk een beetje onhandig. Fijn is dat de afleveringen van Buurman en Buurman maar 8 minuten duren, fijn voor kindjes die hun aandacht nog maar kort erbij kunnen houden. Wat ons betreft een van de leukste Netflix series voor peuters om mee te beginnen.

4. Lama Lama

Dit is wel echt een persoonlijke favoriet, want Lama Lama is een superlieve (je raadt het al) lama die met zijn vriendjes avonturen beleefd en alleen met zijn moeder woont. Zijn moeder zorgt goed voor hem en staat altijd voor hem klaar. Leerzame momenten komen voorbij voor peuters zoals het vieren van een verjaardag van iemand anders, een bezoekje brengen aan de dokter, mysteries oplossen en klusjes doen om te sparen voor speelgoed. Een hartverwarmende serie die ook echt leuk is om af en toe mee te kijken.

5. De vuilniswagen

Deze peuterserie gaat over Henk en Vuilniswagen, een enorme vuilniswagen die kan praten, en samen beleven ze avonturen en ontdekken ze de wereld. Het is een schattige serie met afleveringen van maximaal een kwartiertje. Henk en Vuilniswagen gaat op een leuke manier over dingen die je kind ook bezig kan houden, zoals het donker, dingen eerlijk zeggen, gemis en oplossingen bedenken.

6. The adventures of Chuck & friends

Het autootje Chuck komt samen met zijn autovrienden in situaties terecht waarbij ze oplossingen moeten bedenken. Zo maken ze bijvoorbeeld iets stuk van iemand anders en kijken ze of het te maken valt. Ze leren delen en krijgen te maken met jaloezie, schaamte en zenuwen. Je kindje leert hier dus echt wat van, maar wel op een positieve manier.

7. Ben en Holly

Ben is een elf en Holly een sprookjesprinses en ze helpen elkaar met hun elfkrachten en toverstaf tijdens avonturen over vriendschap, samen delen en het oplossen van verschillende problemen. Een lieve, grappige serie met afleveringen van ongeveer twintig minuten.

Netflix series voor peuters die je beter kan skippen

Poeh, dat kan een lange lijst worden, maar de redactie-tips voor Netflix series die superirritant zijn en die je dus beter kan skippen, zijn: Peppa Pig (sorry liefhebbers, maar Peppa is echt onuitstaanbaar vinden wij), Word Party (liedje zit meteen weer in ons hoofd) en OggyOggy (worden alleen maar geluiden in gemaakt).

Heb je een momentje voor jezelf? Bekijk dan eens onze Netflix lijst vol series met moeders in de hoofdrol: zo heerlijk herkenbaar!

5x de leukste flapjesboeken voor baby’s en peuters

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme