5x de leukste flapjesboeken voor baby’s en peuters

Kinderen Lisa van den Akker 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Met voorlezen kun je als ouder niet vroeg genoeg beginnen. Maar een leuk boekje vinden, dat ook nog eens de aandacht van je baby of peuter vast kan houden is nog niet zo gemakkelijk. Iets dat wél altijd een succes is bij kleintjes, zijn flapjesboeken. Want hoe klein ze ook zijn, verrassingen zijn altijd leuk!

Boeken voor baby’s en peuters moeten aan een paar dingen voldoen. Ze moeten stevig zijn, niet te langdradig, en als het even kan interactief. Met deze flapjesboeken zit je dan in ieder geval helemaal goed.

De leukste flapjesboeken

Deze boekjes wil je kind zeker, nog een keer, en nog een keer, en nog een keer, lezen.

1. ‘Waar ben je’ reeks van Gottmer

De ‘Waar ben je’ reeks van Gottmer bestaat inmiddels uit enorm veel boeken. En dat is niet voor niks, want deze boekjes zijn een mega succes bij kleintjes. De flapjes van vilt zijn net wat makkelijker om te slaan voor kinderen dan de “standaard” flapjes van karton, en zijn bovendien ook niet gevoelig voor scheuren. Ieder boekje heeft een eigen thema, zoals ‘Beer waar ben je?‘ met bosdieren en ‘Auto waar ben je?‘ Met voertuigen. De boekjes kosten 10,95.

beer waar ben je
Bron: I Love Speelgoed

2. Boer Boris start de motor

Boer Boris is inmiddels bij veel ouders een graag geziene gast op de boekenplank. Én er zijn ook mooie flapjesboeken van verkrijgbaar. Of eigenlijk zijn het meer uitklapboeken. ‘Boer Boris start de motor‘  is een uitklapboek met de hartverwarmende tekst op rijm van Ted van Lieshout en de sprekende illustraties van Philip Hopman. Je koopt hem voor 12,99.

boer boris
Bron: Bol.com

3. Een cadeau voor iedereen, Nijntje flapjesboek

Met Nijntje zit je eigenlijk altijd goed. Dit leuke flapjesboek is een waar feest voor de lezers. Nijntje en haar vriendjes krijgen allemaal een cadeautje. Wat zou er in hun pakjes zitten? Je ontdekt het door achter het flapje te kijken. Je koopt het boekje voor 8,50.

nijntje cadeau voor iedereen
Bron: Bol.com

4. Waar is Rupsje Nooitgenoeg?

Het klassieke boek van Rupsje Nooitgenoeg (die met de gaatjes) ken je misschien wel. Maar er is ook een leuk boek van Rupsje Nooitgenoeg met flapjes. Ga samen met je kleintje op zoek naar waar Rupsje Nooitgenoeg zit verstopt! Je koopt het boek voor 10,99.

waar is rupsje nooitgenoeg
Bron: Bol.com

5. Grote Nijntje flapjesboek

Oké, nog ééntje van Nijntje dan. Omdat deze toch echt niet mag ontbreken in dit lijstje. Een groot en stevig flapjesboek met heel veel pagina’s vol dingen uit het dagelijks leven van peuters en dreumessen. Een heerlijk boek vol herkenning voor je kind dus. Je koopt dit grote flapjesboek voor 16,50.

nijntje grote flapjesboek
Bron: Bol.com

Kijk je ogen uit: dit zijn de vijf allermooiste prentenboeken ooit!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme