3 dingen die je beter doet op een lege maag

Baby en slapen Redactie 27 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Gênant, wanneer je ergens bent en je maag begint ontzettend hard te knorren. De meeste dingen doe je dus liever niet met een lege maag, maar er zijn wel degelijk dingen die je beter wel kunt doen als je honger hebt.

Dit zijn drie activiteiten die je, volgens onderzoek, toch beter schijnt te doen als je honger hebt.

Leren

Uit onderzoek van Yale School of Medicine blijkt dat een hongergevoel studenten helpt om beter te leren. Of eigenlijk niet de honger zelf, maar het hormoon dat vrijkomt als je een lege maag hebt. Dit stofje, ghreline, zou het brein stimuleren bij het leren en ervoor zorgen dat je de leerstof beter onthoudt.

Seks

Voor spijsvertering heb je energie en bloed nodig. En laten dit nu net de twee dingen zijn die een man nodig heeft tijdens een potje seks. Als een man een grote maaltijd naar binnen schrokt, zal het bloed (dat nodig is om een erectie tot stand te brengen) naar de maag getrokken worden in plaats van naar de erectie. Simpel gezegd: de erectie van een man heftiger worden en langer aanhouden met dat beetje extra bloed als de man dus níet besluit om voor de seks te eten.

Bron: Zoe

Bovendien kunnen we ook nog wel andere redenen bedenken waarom een volle maag tijdens de seks niet ideaal is. Denk aan een opgeblazen gevoel hebben.

Gokken

Nee, dit is geen aanmoediging om te gaan gokken. Psychologe Denise de Ridder van de Universiteit Utrecht heeft met haar onderzoek bewezen dat mensen beter keuzes kunnen maken als ze honger hebben. Een onaangenaam gevoel zou onze intelligentie verbeteren. ‘Mensen die in een emotionele toestand verkeren, en dan met name mensen die honger hebben, vertrouwen meer op het onderbuikgevoel en dit zorgt ervoor dat mensen beter beslissingen kunnen maken over dingen met een onzekere uitkomst,’ zegt ze tegen MetroTime. Voor de compleetheid van het onderzoek zal er ook nog research worden gedaan naar de emoties woede en angst.

Wat doe jij beter op een lege maag? Laat het ons weten via Facebook.

Over een lege maag gesproken… Word jij er gek van dat je altijd naar snacks grijpt als je honger hebt? Culi-redacteur Claire geeft vijf tips om daarmee te stoppen >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen