4 redenen waarom een beetje jaloezie juist goed is voor je relatie

Gezondheid Yara Mens 3 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

Jaloezie. Ugh. Niet bepaald een emotie waar we op zitten te wachten. Van gedachtes als ‘waarom kijkt hij altijd zo naar die vrouw?’ of ‘goh, wat een leuke, nieuwe collega’ word je niet bepaald gelukkig. Maar geloof het of niet, volgens Dr. Benjamin Le kan een beetje jaloezie juist heel gezond zijn voor je relatie.

Oké, we bedoelen echt niet dat je zijn telefoon dagelijks moet checken, hem moet stalken op zijn werk of als hij praat met een andere vrouw je ermee moet bemoeien. Maar het is wel bewezen dat een beetje jaloerse gevoelens kunnen zorgen voor meer commitment in je relatie. Waarom? Hier 4 redenen.

1. Je doet meer je best

Het feit dat jouw partner er ook zomaar met iemand anders vandoor kan gaan, maakt dat je vaak nét iets meer je best doet om er leuk uit te zien. En die leuke ex van hem? Haar naam weet hij niet meer op het moment dat jij je mooie zwarte jurkje aanhebt als jullie uitgaan. Het gevaar in een relatie waarin je weet dat het tóch altijd wel goed zit, is dat je minder je best doet voor elkaar.

2. Je maakt meer tijd voor elkaar

Hoe meer tijd hij bij jou is, hoe minder tijd hij heeft voor andere vrouwen. Dat betekent niet dat je hem als een hondje continu aan het lijntje moet houden, maar wél dat jullie vaker leuke dingen gaan doen. Zo heeft hij misschien wel minder kans om andere vrouwen te ontmoeten in zeg: de kroeg, maar belangrijker nog: jullie hebben samen een leuke avond!

3. Hij is van jou

Als je nooit het idee hebt dat andere vrouwen je man ook aantrekkelijk vinden, zit er misschien iets niet helemaal goed. Jouw man is de leukste, en dat wordt alleen maar bevestigd als andere vrouwen hem ook wel zien zitten! Besef op dit soort momenten: deze leuke vent is van jou, en heeft voor jou gekozen. Niet voor al die andere vrouwen. Uit het feit dat jij jaloers bent, blijkt alleen maar dat je hem nog steeds aantrekkelijk vindt.

4. De spanning

Met een beetje jaloezie houd je het spannend. Je komt minder makkelijk in een sleur terecht, omdat je altijd nog een beetje met verleiden bezig bent. Natuurlijk vertrouw je elkaar, maar je blijft wel je best doen voor elkaar. Daardoor blijft het leuk tussen jullie en verras je elkaar ook sneller.

Wat vind jij? Is een beetje jaloezie belangrijk in je relatie? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen