20 dingen om te doen in het derde trimester van je zwangerschap

Mind Redactie 6 feb 2015
Leestijd: 4 minuten

Het eerste trimester van een zwangerschap is, volgens de boeken, zwaar (moe, kotsen, je kent het wel). Het tweede trimester voel je je zo fit als een hoen en hoe langer het laatste trimester duurt, hoe groter de kans is dat je er klaar mee bent. Echt klaar. Daarom geven wij tips wat je in het derde trimester kunt doen.

Het derde trimester van de zwangerschap

Het derde trimester brengt je een hoop: extra kilo’s, zere knieën, een zwangerschapsverlof en een aantal manische buien. Verstandig om even rustig aan te doen zo met die laatste loodjes. Probeer te ontspannen en even te genieten voordat de kleine er is. Hoe? Famme geeft je tips voor wat je in het derde trimester kunt doen. De onderstaande dingen lenen zich daar prima voor. En mocht je al moeder zijn, zorg dan dat je je handen af en toe helemaal vrij hebt.

1. Neem een zwangerschapsmassage

Of pedicure/manicure/knipbeurt. Echt, you need it en vooral: je wil het.

2. Ga op de bank liggen, kijk tv of verzamel je favoriete series

Al met al, ga gestrekt! Gewoon een paar uur. Zet je telefoon uit en mocht je in slaap vallen, dan is dat helemaal niet erg.

3. Maak de babykamer compleet

Kies een dag uit dat je puf hebt. Lijst een poster in, hang een plank op en gebruik knuffels en boekjes als finishing touch. Als jij je goed voelt in deze kamer, dan voelt de baby op komst zich dat vast ook!

4. Doe alles ‘spontaan’ nu het nog kan

Wil je even de stad in? Doe. Heb je zin in ijs? Koop. Zin in niets? Doe niets.

5. Zorg dat je af en toe je kinderen onderbrengt

Die series kijken is fijn, maar niet als je nog 2 gillende kinderen hebt rondlopen. Schakel daarom opa en oma in of vraag aan je vriendin of zij een paar uurtjes tijd heeft.

6. Plan een date night met man

Geniet hiervan waar het kan. Ga een weekendje weg (date weekend), maak een strandwandeling (date middag) of ga uiteten (date night).

7. Kook voor 10

En vries het in. Straks heb je even geen tijd meer om te koken. Soepen zijn bijvoorbeeld makkelijk te maken (en in te vriezen!) en helpen bij een voorspoedig herstel van je lichaam. Daarbij werkt koken heel ontspannend.

8. Check kledingwebshops voor na de zwangerschap

Fijn om een goeie relax-outfit klaar te hebben liggen voor de komende weken.

9. Ga op de wc zitten met de deur op slot

En lees een tijdschrift, mocht je daar behoefte aan hebben. Sowieso plas je 10 keer per uur in dat laatste trimester, dus even blijven zitten, kan helemaal geen kwaad.

10. Neem een uitgebreide douche

Of bad. Was je haren, scheer je oksels, scrub je lichaam, smeer je in met olie en ga in je relax-outfit van punt 8 op de bank liggen (punt 2).

11. Heb seks

Misschien gaat het niet meer zo makkelijk als eerst, maar seks is wel belangrijk. Daarbij is de doorbloeding van de vagina optimaal, dus die ontspannen avond komt er wel.

12. Neem elke dag een foto van jezelf

Ook als is het maar een #prelfie (pregnant selfie), na de bevalling ben je blij dat je dit gedaan hebt. Daarbij zijn zwangere vrouwen prachtig!

13. Ga naar de film

In je eentje, nu het nog kan.

14. Plan koffiedates met vriendinnen/mama

Want er is niets ontspannender dan van de ene naar de andere koffietent te hoppen. Trouwens die cheesecake van zaak nummer 1 en de brownie van nummer 3 zijn echt hemels.

15. Geniet van wat je eet/drinkt

Ga naar je favoriete restaurant, koop 4 soorten thee waar je blij van wordt en sla chocolade in voor de komende weken. Een gelukkige jij resulteert automatisch in een flinke dosis ontspanning.

16. Check nog 1 keer hoe die kinderwagen werkt

Check alle babyproducten op gebruiksvriendelijkheid. Zo voorkom je dat je uren loopt te rommelen met bijvoorbeeld een kinderwagen. Niet echt ontspannend, wel effectief.

17. Ga de stad in

Slenter wat rond en ga ergens lunchen in je eentje.

18. Ga op Pinterest voor inspiratie geboortekaartjes

De opties zijn eindeloos, dus er zit vast wel wat moois voor je bij!

19. Eveneens voor kinderkamers

Dwaal uren rond in de wondere wereld die kinderkamers heet.

20. Neem een wax voor daar beneden

Want dat ga je de komende weken namelijk echt niet doen.

Ben jij inmiddels wel toe aan bevallen? Lees dan ook even dit artikel: 30 tekenen dat je het helemaal hebt gehad met de zwangerschap >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme