6 geheime work-outs tijdens kantooruren

Body Eva Dusch 16 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Ooit was er een moment in je leven waarop je fluitend ging sporten en tevreden naar je afgetrainde buik keek. Maar vastgeklemd tussen werkverplichtingen, huishoudelijke taken, de kinderen en -oja- ook nog een sociaal leven, is er nauwelijks nog ruimte of energie voor een work-out of rondje in het park.

Toch behoefte aan meer beweging? Op deze manier fiets je stiekem vijf work-outs in je kantooruren.

Work-outs

Bij sporten denken we vaak dat we minstens 45 tot 60 minuten moeten zweten en afzien. Maar je kunt ook prima verschillende kleine oefeningen over de hele dag verspreiden (hollen tussen afspraken telt ook!). Zeker wanneer je de hele dag vastgekluisterd zit achter de computer.

1. Op de fiets

Misschien wel de leukste uit dit lijstje, want fietsen zit in onze genen. Een fietsronde in de ochtend maakt je gelijk wakker, laat je hart sneller pompen, brengt je bloedcirculatie op gang en schudt die been-en bilspieren wakker met een simpele oefening.
++ Goed voor billen, benen en energielevel

2. One leg stand

Elke keer wanneer je opstaat van je bureau, ga met al je gewicht op één been hangen. Dus terwijl je normaliter opstaat op twee benen tegelijk, laat nu één been meer werken. In het begin zul je misschien je bureau nog nodig hebben ter assistentie, maar al gauw gaat het vanzelf.
++ Goed voor je balans, bovenbenen en onderrug

3. Push Ups

Niet onze favoriete work-out maar wel effectief én de oplossing tegen kipfileetjes onder de armen. Elke keer dat je opstaat kun je vijf push-ups doen. Natuurlijk is het niet de bedoeling om dit onder je bureau te doen of midden in de kantoortuin. Maar doe het bijvoorbeeld op de rand van je bureau, de rand van de keuken wanneer je op je koffie staat te wachten of misschien zelfs in de badkamer of WC. Tijdens thuiswerkdagen is het natuurlijk geen probleem om dit in je woonkamer te doen. Doe dit vier keer per ronde (dat zijn er toch weer twintig per dag hè) en je gaat het vanzelf voelen.
++ Armen, schouders en borst

4. Shoulder blade squeeze

We kennen allemaal het effect van een hele dag achter je computer zitten: opgetrokken schouders, een stijve nek en een gekromde rug. Niet gek dat je nek- en schouderpartij dan helemaal vast komen te zitten. Deze oefening trekt je schouders weer naar achter en naar beneden, waardoor het soepel blijft. Doe het twee keer voor de lunch en twee keer erna, tien per keer.
++ Schouders, nek en rug

5. Neem de trap. Negeer de lift.

Uiteraard, deze hebben we al vaker gehoord. Het is de beste work-out zonder dat je het zelf doorhebt.
Doe het op z’n minst twee of drie keer per dag en je kunt je interval cardiotraining ook weer afstrepen van je lijstje.
++ Billen, benen en onderrug

6. 20-minuten wandeling tijdens lunchpauze

En dan het liefst ná de lunch, zo kan het eten rustig zakken en het stimuleert het verteringsproces. Elke dag een korte wandeling tussendoor zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrand, een fris koppie hebt en meer energie hebt gedurende de dag. Ofwel: je kunt actiever te werk gaan en meer van je to do-lijst afstrepen. Schroef het desnoods terug naar een kwartier, mocht dit beter uitkomen.
++ Je hele lichaam

vijf redenen om wél je work-out te skippen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen