6 redenen waarom augustus baby’s speciaal zijn

Baby Wilma Groothuis 1 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Het is alweer augustus, wat gaat de tijd toch snel. Ben jij momenteel in verwachting en deze maand uitgerekend? Dan willen we je feliciteren, want jouw augustus baby is namelijk erg speciaal. Wij vertellen je waarom.

Het is namelijk absoluut niet erg om juist in deze maand een kind te krijgen.

Augustus baby’s

Normaal gesproken kan augustus heel warm zijn en is deze maand dus niet heel prettig als je hoogzwanger bent. Dat maakt het op zichzelf al een knappe prestatie van vrouwen om deze maand te bevallen. Dit jaar kunnen we alleen niet spreken van een hele warme zomer, althans, niet de laatste weken in ieder geval. Dat scheelt misschien toch een beetje voor de aanstaande moeders.

Je weet natuurlijk niet wat het weer deze maand nog gaat doen, dus daar kun je je als zwangere vrouw niet altijd op voorbereiden. Waar je je wel op voor kan bereiden is het soort baby dat je gaat krijgen, als we de wetenschap moeten geloven dan. Een augustus baby heeft namelijk grappige, bijzondere en aparte redenen waarom hij of zij speciaal is.

Redenen waarom augustus baby’s speciaal zijn

Wij vertellen je graag de volgende zes redenen waarom augustus baby’s speciaal zijn.

1. Ze zijn groot bij de geboorte

Zomerbaby’s hebben hogere geboortegewichten dan baby’s die in de herfst, winter of lente zijn geboren, blijkt uit onderzoek in Engeland. Dat betekent dus dat de kans sterk aanwezig is dat je baby al best wel groot is bij de geboorte. Maar geen zorgen, het geboortegewicht is meestal heel gezond.

2. Ze zijn lang als volwassene

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat baby’s geboren in augustus later als volwassene langer zijn dan hun leeftijdsgenoten. Het onderzoek suggereert dat er een verband is tussen de vitamine D-blootstelling die de zwangere moeders krijgen en de lengte van hun baby’s. Handig als je later hulp nodig hebt bij een hoog keukenkastje.

3. Ze hebben minder kans op een bipolaire stoornis

Uit een ander onderzoek blijkt dat mensen die in augustus zijn geboren minder vaak een bipolaire stoornis hebben. Het vermoeden is dat dit ook komt door de blootstelling aan vitamine-D, maar dat is tot op de dag van vandaag nog niet bevestigd. Of het nou wel of niet daardoor komt, een positief kind is altijd een groot pluspunt.

4. Ze zijn gelukkiger

Uit weer een ander onderzoek blijkt dat mensen die in de maanden maart tot en met augustus geboren zijn, zichzelf vaker gelukkig voelen dan kinderen die in de maanden september tot en met februari geboren zijn. En een gelukkig kind is het allerbelangrijkste voor een ouder, toch?

5. Ze zijn positiever

Mensen die zijn geboren in de zomermaanden zijn vaak heel positief ingesteld. Ze hebben een opgewekte, positieve houding en ze zullen eerder het geluk opzoeken dan mensen uit andere geboortemaanden. Samen met je kind het geluk opzoeken, dat klinkt toch goed?

6. Ze zijn goede leiders

Mensen die augustus als geboortemaand hebben, hebben allerlei karaktereigenschappen die een goede leider heeft, zoals moed, charisma en loyaliteit. Jouw baby kan dus later een echte leider worden en daarmee in de voetsporen treden van andere augustus mensen, zoals Barack Obama en Bill Clinton.

Wordt jouw baby geboren tussen 23 juli en 22 augustus? Deze namen passen bij het sterrenbeeld Leeuw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme