Jullie kunnen je geluk niet op! Waarom baby’s geboren in augustus de allerleukste kleintjes zijn

Kinderen Gina Koninkx 9 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Hiep, hiep, hoera! De vlaggen mogen bij jullie uit deze maand. Het geboortebord wordt door je partner de tuin in geramd en de naam van jullie kleintje kan eindelijk worden onthuld. Jullie augustus baby wordt in een liefdevol nest geboren maar anderzijds krijgen jullie ook een heleboel liefde terug want een baby uit deze maand is wel erg speciaal.

Een augustus baby

Jullie zomerkindje is onderweg (of nét een paar dagen geleden geboren) en dat betekent een heuse augustus baby voor jullie. Er zijn genoeg redenen waarom dat een feestje is en de fijnste daarvan hebben we voor je op een rijtje gezet. Herkenbaar?

1. Het is vaak stralend weer

Hoewel het in juni en juli soms rete onvoorspelbaar kan zijn, is augustus de maand waarin de meeste zonuren verschijnen. Dat is genieten want dan kunnen jullie lekker in de tuin zitten, wandelen met de kleine en de meest schattige babypakjes aantrekken.

2. Lang verlof als je het goed plant

Je zwangerschapsverlof was al even begonnen (met dit mooie weer) en ook de kraamperiode en andere maanden verlof zitten er nog aan te komen. Jawel, mét mooi weer en hierdoor heb jij precies tijdens de zomervakantie mega veel tijd om in de zon te zitten en te genieten van je newborn.

3. Jij herstelt in de zomer

De doorsnee wandelvakantie is er niks bij. Van een bevalling moet je enorm lang en soms intensief herstellen. Laat dat nou net een stukje prettiger zijn als buiten de zon schijnt. Laat je goed verwennen op een zonnebedje in de tuin door je partner die op aanvraag de lekkerste verkoelende drankjes naar jou toe brengt.

4. Perfect moment in het jaar

In augustus vieren we niet bijster veel aan nationale feestdagen, wél de verjaardag van jouw kleintje. En het is best lekker dat dit niet dicht op Kerstmis op andere feesten valt. Hierdoor zijn er meerdere momenten in het jaar dat je kind cadeautjes krijgt en valt niet alles samen. Imagine de feestdagen stress als je dan ook nog jarige kroost hebt.

5. Je kiddo is (vaak) jarig in de vakantie

En dat is misschien niet altijd praktisch met kinderfeestjes als vriendjes en vriendinnetjes op vakantie zijn, maar het is ergens ook wel fijn. Als je zelf ook vrij bent, heb je alle tijd om cadeaus uit te zoeken, op je gemak een taart op te halen en de hele dag ook jouw favoriete dag te vieren. Trots dat jij bent!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme