6 redenen waarom juli baby’s bijzonder zijn

Baby Wilma Groothuis 4 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Natuurlijk, elke baby is bijzonder op zijn eigen manier, maar als jouw baby in juli geboren is of geboren wordt, heb je wel een hele speciale baby. Wij vertellen je waarom een juli baby bijzonder is.

Als jij deze maand uitgerekend bent, kun je een kleintje met een zonnig karakter verwachten.

Een juli baby

Ben je hoogzwanger en gaat de bevalling (waarschijnlijk) deze maand plaatsvinden? Dan krijg je dus een juli-baby. Ten eerste bewijs je al dat je een stoere moeder bent, omdat je die hete dagen van dertig graden moest doorstaan en er vast en zeker nog warme dagen aankomen deze maand. Maar daarnaast moet je als ouder blij zijn dat je een juli-baby krijgt, want die zijn namelijk geweldig.

Misschien ben je momenteel uitgerekend in juli of misschien heb je al een juli kindje rondlopen. Ook dan herken je waarschijnlijk de redenen waarom juli baby’s bijzonder zijn. Hoewel alle kinderen natuurlijk verschillend zijn en er heus wel verschillen tussen de kinderen geboren in juli zijn, zul je waarschijnlijk de meeste punten toch wel herkennen.

Hierom zijn juli baby’s bijzonder

Dit zijn de redenen waarom juli baby’s bijzonder zijn.

1. Ze zien het leven zonnig in

Naast het feit dat de zon zich vaak laat zien in de maand juli en de maand op zichzelf dus al zonnig is, blijkt uit onderzoek dat mensen die in de maand juli geboren zijn, over het algemeen een zonnige kijk op het leven hebben. Ze zijn vaak erg positief en kijken ook op die manier naar veel dingen in het leven. Wat wil je nog meer als ouder?

2. Ze zijn in dezelfde maand jarig als sommige invloedrijke mensen

Wist jij dat de maand juli is vernoemd naar de beroemde Romeinse leider Julius Caesar? Hij was jarig op 12 of 13 juli, welke van de twee is niet helemaal duidelijk. Ook andere invloedrijke personen zijn in de maand juli geboren, bijvoorbeeld Nelson Mandela, voormalig president van Zuid-Afrika en George W. Bush, voormalig president van de Verenigde Staten. Dat geeft een goed gevoel, toch?

3. Ze gaan goed met hun emoties om

Volgens een onderzoek uit Japan hebben kinderen die in juli geboren zijn een goede zelfbeheersing en goede emotionele vaardigheden. Zij kunnen onder vervelende omstandigheden sneller en beter een manier vinden om met de situatie om te gaan en daarmee laten ze hun emoties niet in de weg komen.

4. Ze hebben doorzettingsvermogen nodig

Oké, dit klinkt dan niet enorm positief, maar we zullen het uitleggen. Onderzoeken toonden aan dat baby’s die in de zomermaanden geboren worden, minder snel een studie op het hoger onderwijs volgen. Maar omdat juli kinderen juist erg optimistisch zijn, betekent dat alleen maar dat ze wat meer doorzettingsvermogen nodig hebben.

5. Ze zijn grappig

Kinderen die geboren zijn in juli zijn vaak supergrappig en maken anderen dan ook graag aan het lachen. Vaak op onverwachte momenten komen ze grappig uit de hoek en dat maakt dat hun vrienden ervan genieten om bevriend met ze te zijn.

6. Ze houden van gezelligheid

Misschien komt het omdat de maand juli zelf ook in het teken staat van gezelligheid, maar juli kinderen houden daar ook zeker van. Met vrienden afspreken, lekker uiteten gaan en chillen op het terras: je kind is helemaal happy. Ook houden ze ervan om gezellig met hun familie te zijn, want het zijn ook nog eens echte familiemensen. Wees eerlijk: kon je het nog beter krijgen?

Zonnetje op het bol: 51 meisjesnamen voor jouw zomerbaby

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme