9 x briljante DIY’s voor waterpret in de tuin

Kinderen Els van Asseldonk 14 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Wat een feest dit mooie weer. Niets leuker dan een hele hoop waterpret maken met de kinderen. Je kunt het simpel houden met een tuinslang, maar als je een beetje indruk op je kinderen wilt maken en het weer blijft ons goed gezind de komende tijd dan maak je de blits met deze DIY waterpret hacks voor in de tuin. Zelf meedoen mag ook!

1. Fiets Wash

Improviseer en maak deze ubercoole fiets wash! Gebruik stangen met gaatjes, sproeiers, sponzen en stoffen slierten zodat je kinderen er onderdoor kunnen blijven fietsen! Dit wordt de hit van de buurt.

2. Mega-bellenblaas

Een badje, hoola hoop en zeep is het enige dat je nodig hebt voor de grootste bubbels die je ooit gezien hebt!

3. Buikschuifbaan

Natuurlijk mag deze niet ontbreken! Maak met een groot stuk plastic een baan en voeg babyzeep toe voor extra gladheid (babyzeep irriteert de ogen niet).

4. Maak een muurkunstwerk

Zet een rij kinderen op een rijtje naast elkaar en zorg ervoor dat ze in de meest toffe posities staan. Spuit hen en de muur achter ze nat. Zodra de kids van de muur weglopen staat de vorm van hun positie in de muur! Tip: zorg dat de muur niet te nat wordt om naar beneden lopende druppels te voorkomen. In dit filmpje zie je hoe het werkt:

5. Maak waterballen

Waterballonnen zijn superleuk, maar als je er één keer mee hebt gegooid zijn ze kapot en is het water weg. Knip daarom een aantal sponzen in reepjes en leg ze naast elkaar. Bind in het midden een touwtje erom en klaar is je waterbal!

6. Makkelijk een waterpistool vullen

Geen geklooi met de tuinslang! Zet het babybadje op zodat je kinderen makkelijk hun waterpistool kunnen vullen.

7. PVC-douche

Koop bij de bouwmarkt een aantal PVC-buizen en maak ze aan elkaar voor een speeldouche! Kijk hier voor een uitgebreide beschrijving hoe je het maakt!

8. Zwembadbuis waterval

Ietsje gemakkelijker om te maken (dan punt 6) is deze waterval. Ook een buis (zo ééntje voor in het zwembad) en maak een uiteinde dicht met een plastic zak en duc tape. Boor gaatjes in de buis en stop in het andere uiteinde de tuinslang.

9. Maak een waterblob

Wij hebben dit zelf nog niet geprobeerd, maar de reacties op internet zijn zó positief dat we dit zeker gaan proberen. Wat is het? Een héél groot (of klein) waterbed. Sproei er wat water op en je kinderen kunnen er uren op spelen.

Wat heb je nodig? Stevig plastic (wat bijvoorbeeld wordt gebruikt in de bouw, van de bouwmarkt), een strijkijzer (of duc tape, maar meer kans op lekken) en een kwartiertje tijd. Mocht je het leuk vinden dan kun je naast water ook kleurstof en glitters erin doen voor een wow-effect! Lees hier hoe je het maakt >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme