Inga Stoit
Inga Stoit Kids april 20, 2019

8 Dingen die je nooit moet doen als je een oppas regelt

Soms willen we even lekker de deur uit met onze partner, dit betekent wel dat we een oppas voor onze kindjes moeten regelen. Wat niet altijd even makkelijk is.. Zie maar eens iemand te vinden die je vertrouwt en waar je kinderen ook blij mee zijn.

Dit zijn de 8 dingen die je in ieder geval nooit moet doen als je een oppas regelt:

1. Bezuinig niet op je oppas

Als je de meest goedkope oppas in huis haalt kan dit betekenen dat je er niet veel voor terugkrijgt. Zij ploft op de bank en kijkt niet naar de kinderen om (nogmaals: dit is een mogelijkheid). Bezuinig daarom niet op je oppas en ga vooral voor iemand waar je een goed gevoel bij hebt.

2. Zorg dat de koelkast niet leeg is

Natuurlijk eet jouw oppas ook gewoon zijn of haar lunch/avondeten, maar je kunt het eigenlijk niet maken om helemaal niks achter te laten in de koelkast. En dit kun je de kinderen ook niet aan doen.. Straks willen ze nog iets eten en dan staat de oppas met lege handen.

LEES OOK: Fail! Deze 6 hilarische, klunzige momenten van moeders zijn heel herkenbaar.

3. Voel je niet schuldig als je vraagt naar een referentie

Er is niks mis met vragen naar een referentie. Je wil graag weten wie er op je kinderen gaat passen en dat is volledig te begrijpen. Niks om je voor te schamen dus.

4. Niet slechts een oppas hebben

Als je maar een oppas hebt kun je voor problemen komen te staan. Als ze afbelt en jij geen vervanging hebt kun je je avond afblazen.. Regel dus altijd een back-up, anders kom je misschien nooit meer de deur uit zonder kids.

5. Vergeet niet de regels door te communiceren

Zorg dat je oppas op de hoogte is van de regels die jullie hanteren. Dit kan van alles zijn. Denk aan: bed routines, elektronica regels en zoetigheden. Je oppas moet weten waar zij aan toe is.

6. Haast je niet de deur uit

Zorg dat je oppas fijn ontvangen wordt en niet in een regelrechte chaos loopt. Er bestaat een kans dat ze zich anders helemaal niet op haar gemakt voelt en dit wil je haar natuurlijk niet aan doen.

7. Ga haar niet lastig vallen met whatsappjes

Je hoeft haar echt niet meerdere whatsappjes te sturen met de vraag of het allemaal goed gaat. Een app is voldoende en daarna zul je het moeten loslaten.

8. Vergeet niet te vertrouwen op je gevoel

Als je het gevoel hebt dat je oppas het niet is voor jouw kinderen heb je het waarschijnlijk goed. Vertrouw op je intuïtie, je hebt dit gevoel voor een reden en dus niet voor niets. Je kunt altijd nog een andere oppas regelen of vinden.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
8 Dingen die je nooit moet doen als je een oppas regelt
Sluiten