Dewi (29): ‘Ik raakte per ongeluk zwanger van de ex-vriend van mijn beste vriendin’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 18 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

Dewi belandde op een avond stomdronken in bed met de ex van haar beste vriendin. Alsof dat niet al erg genoeg was, bleek ze ook nog zwanger van hem te zijn geworden. “Ik kon niet anders dan het opbiechten.”

“Al tien jaar was ik vriendinnen met Eva. Tijdens onze studie op de universiteit kwamen we elkaar tegen en het klikte direct. Samen gingen we uit, gingen we sporten en op jacht naar leuke mannen. Eva kreeg net na het afronden van onze studie een vaste relatie met Sven. Een leuke jongen uit Brabant, die ook nog eens ontzettend knap was.

Opeens uitgemaakt

Na twee jaar maakte Sven het opeens uit en bleef Eva met een gebroken hart achter. Gelukkig was ik er om haar te steunen. Om afleiding te zoeken gingen we na het werk vaak sporten en ook gingen we elk weekend wel een keer uit. Eva ontmoette een halfjaar na de breuk met Sven weer een leuke jongen. Toch had Eva het nog vaak over Sven.

Uitgaan met collega’s

Anderhalf jaar geleden ging ik met collega’s uit. Tijdens het uitgaan kwam ik Sven tegen. We raakten aan de praat en gingen dansen. Mijn collega’s gingen na een paar uur naar huis, maar ik had het nog naar mijn zin, dus besloot te blijven. Samen met Sven en zijn vrienden was ik lekker aan het dansen en aan het drinken.

Hartstikke dronken

Aan het eind van de avond was ik hartstikke dronken. Ik kon amper meer op mijn benen staan. Gelukkig was Sven zo lief om mij naar huis te brengen. Hij bracht mij naar mijn appartement. Eenmaal binnen gaf ik hem een kus. Even aarzelde hij, maar daarna kuste hij mij terug. Van het één kwam het ander en ik belandde met hem in bed. Pas toen ik hem de volgende ochtend naast mij zag liggen, had ik pas echt door wat ik had gedaan. Na het wakker worden had hij denk ik hetzelfde, want hij was snel weg.

Per ongeluk zwanger

Een aantal weken daarna werd ik maar niet ongesteld. Ik besloot een zwangerschapstest te doen en zag dat die positief was. Hoe dom kon ik zijn? Ik was gewoon per ongeluk zwanger geworden van de ex van mijn beste vriendin. Ik wist dat Eva nog vaak aan Sven dacht en graag kinderen met hem had gekregen. Even heb ik nog getwijfeld om het weg te laten halen, maar dat ging echt tegen mijn principes in.

Sven inlichten over zwangerschap

Ik kon niet anders dan Sven inlichten over de zwangerschap. Hij schrok en zei direct dat hij er niets mee te maken wilde hebben. Volgens hem was die hele nacht een grote fout geweest. Hij drong zelfs aan op een abortus. Toen ik vertelde dat ik de baby zou houden, werd hij boos en vertrok snel.

Opbiechten aan beste vriendin

Eva merkte al dat er iets was, want ik hield bewust afstand. Ze belde me tientallen keren en ik nam maar niet op. Ik kon het niet. Op een avond ging de deurbel. Ik zag dat Eva voor de deur stond, dus ik kon niet anders dan het opbiechten. Ik zette thee en zei dat ik haar iets moest vertellen. Ze moest beloven dat ze niet boos zou worden. Ik zag haar gezicht veranderen.

Waarom had ik dit gedaan?

Ik vertelde dat ik een aantal weken daarvoor Sven tegen was gekomen tijdens het uitgaan. Ook vertelde ik dat we dronken waren geworden en met elkaar in bed waren beland. Ze had tranen in haar ogen en vroeg zich af waarom ik dit had gedaan. Ze was zo verdrietig en ik had op dat moment nog niet eens het ergste opgebiecht. Ik zei dat dit niet alles was, wat ik haar wilde vertellen. Eva dacht dat ik een relatie met Sven had, maar ik zei dat dát het niet was. Het was nog erger: ik was per ongeluk zwanger van hem geraakt.

Geen contact meer

Eva zei direct dat ze nooit meer contact met mij wilde hebben. Ze wenste mij een goed leven toe en vertrok. Ik heb daarna nog geprobeerd contact te zoeken, maar helaas. Ze had mij overal geblokkeerd. Ik kwam haar twee maanden geleden tegen, toen ik met mijn zoontje in de kinderwagen aan het wandelen was. Op het moment dat ze mij zag stak ze snel over. Toen merkte ik pas hoe erg ik haar miste.”

Victor (32): ‘Als achttienjarige student heb ik een oudere vrouw zwanger gemaakt’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme