Had ik maar nooit… ‘De vader van mijn kinderen gedumpt toen hij met een collega had gezoend’

Relatie Laura Saija 19 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Mariette (34). Ze heeft spijt dat ze haar man dumpte nadat hij eenmalig met een collega had gezoend.

Collega gezoend

“Jos en ik waren dertien jaar samen. Ik leerde hem kennen in mijn geboortestad en na een relatie van vijf jaar gingen we samenwonen. Toen ik 27 was werd Lynn geboren en twee jaar later werd Fos geboren.

Al vroeg in de relatie hadden Jos en ik duidelijke standpunten over vreemdgaan. Allebei vonden we dat echt niet kunnen en we waren er ook over uit dat de relatie wel ten einde zou komen als één van ons de fout in zou gaan.

Open communicatie

Ook maakten we de afspraak met elkaar dat als één van ons merkte dat er iets niet goed zou zitten in onze relatie of wij bijvoorbeeld aandacht kregen van een aantrekkelijk iemand, dat we dit meteen met elkaar zouden bespreken.

Open communicatie was altijd een belangrijk onderdeel van onze relatie. Dat vond Jos ook toen hij twee jaar geleden tijdens een bedrijfsborrel de fout in gegaan was. Hij kwam thuis en bekende meteen wat er gebeurd was.

Bedrijfsuitje collega gezoend

Ze hadden een bedrijfsuitje naar een bowlingbaan en daar hadden ze meteen al een gezellig drankje gedronken met z’n allen. Daarna zijn ze met een deel van de collega’s naar een kroeg gegaan, waar ook het bier rijkelijk vloeide.

In een dronken bui heeft hij toen met zijn acht jaar jongere collega Fleur staan zoenen. Blijkbaar had hij meteen spijt, want toen hij thuis kwam maakte hij mij meteen wakker en biechtte hij alles op. Ik was woest.

Twee kleine kinderen

Op dat moment was ik meteen boos op Jos. Ik had namelijk echt niet verwacht dat Jos zich op die manier zou laten verleiden door een jongere collega. En dat terwijl ik thuis zat met onze twee kleine kinderen.

Ook de volgende dag was ik nog woedend. Ik begon vragen te stellen over Jos en Fleur. Ik vroeg of het al langer speelde en of hij het gepland had. Hij verzekerde mij ervan dat het echt alleen door de alcohol kwam.

Niet vergeven

In de maanden erna probeerde ik Jos te vergeven, maar ik merkte dat ik mij er niet overheen kon zetten. Het ergste vond ik nog dat hij nog steeds elke dag met die Fleur werkte. Onbewust creëerde dit een enorme afstand tussen mij en Jos.

Dit leidde er uiteindelijk toe dat ik uit elkaar wilde. Ik vond hem gewoon niet dezelfde persoon als voor de zoen en ik kon hem niet meer serieus nemen. Ik had een contant gevoel dat ik wraak moest nemen voor zijn actie, maar deed het niet.

Spijt

Toen ik vertelde dat ik uit elkaar wilde gaan, deed hij er eerst alles aan om het goed te maken. Ik bleef herhalen dat ik me niet over de zoen heen kon zetten en uiteindelijk pakte hij zijn biezen. Hij had vrij snel een huurhuis gevonden om in te wonen.

Met Fleur is het nooit wat geworden, maar hij begon een jaar later wel te daten met een andere vrouw. Momenteel heb ik het heel zwaar als alleenstaande moeder. Als ik erop terugkijk vraag ik me vaak af of het het waard was om de relatie daarvoor te beëindigen. Vooral van het uiteen laten vallen van ons huishouden en gezin heb ik enorm veel spijt. Had ik maar nooit de vader van mijn kinderen gedumpt omdat hij met een collega had gezoend.”

Privédetective onthult dé signalen van vreemdgaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme