Deze bijzondere manier om je baby te laten boeren gaat viral op TikTok

Kinderen Lisa van den Akker 19 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Je baby laten boeren, het is vaak een frustrerend klusje voor nieuwbakken ouders. Soms zit je minuten lang met je baby over je schouder, zachtjes kloppend en wrijvend over het ruggetje, zonder enig resultaat. Als jij daar last van hebt, dan hebben we misschien goed nieuws voor je. Een moeder deelt namelijk op TikTok een bijzondere, en effectieve, manier om je baby te laten boeren.

Iedere kraamverzorgster, verloskundige of ouder heeft een eigen manier om een ​​baby te laten boeren. Deze manier hadden wij echter nog niet eerder gezien.

Baby laten boeren

Als jij al verschillende manieren hebt geprobeerd en het nog steeds een tijdje duurt voordat je baby boert na een voeding, dan wil je deze video van een moeder op TikTok zeker zien. Zelf zag ze deze bijzondere techniek ook op TikTok en probeerde het toen uit. In een eigen video toont ze het resultaat, en eerlijk, wij zijn onder de indruk.

@mrsstringy Goodbye back pats. This works every time & makes her burp like a full-grown man. #momsoftiktok #babiesoftiktok #babyhack ♬ original sound – Meredith Reyes

Meredith Reyes (@mrsstringy) plaatste de video met het volgende bijschrift: “Een van de beste dingen die ik op TikTok heb gezien, is hoe je een baby moet laten boeren.” Ze demonstreert deze techniek met haar dochter op schoot.

Hoe werkt het?

Wil je deze techniek ook proberen? Het werkt als volgt:

  • Zet je baby op schoot met het gezicht naar links of rechts.
  • Hou vervolgens een van je handen tegen de rug om de houding van je baby recht te houden, plaats de andere hand onder de kin zodat de mond een beetje open is.
  • De laatste stap is eenvoudig: leun achterover en wees getuige van een grote, bevredigende boer!

Veel reacties

Ben je toch nog sceptisch? De reacties onder de video bewijzen des te meer dat deze methode werkt. “OMG!! Ik heb het net geprobeerd met mijn pasgeboren baby die onmogelijk te boeren is en het werkte!”, zegt iemand. “Ik deed dit gewoon uit nieuwsgierigheid en omg binnen enkele seconden!!”, zegt een ander.

Hoewel deze methode voor ons nieuw is laten de reacties ook zien dat deze manier niet bij iedereen onbekend was. “Mijn zoon had reflux en dit is de enige boer die ooit heeft geholpen”, zegt een moeder. Zelfs een verloskundige reageert: “Ik ben verloskundige en dit is wat we mensen leren. Het werkt. Rugklopjes doen niets lol.”

Dus vergeet de klopjes op de rug en probeer vooral deze nieuwe manier om je baby te laten boeren een keertje uit!

Checklist: waarom huilt je pasgeboren baby en wat kan je eraan doen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme