8 handigheidjes van Facebook die je nog niet wist

Lifestyle Els van Asseldonk 25 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

Nederland heeft ruim negen miljoen Facebook-gebruikers, dat is meer dan de helft van alle inwoners. Het is een plek waar vriendschappen ontstaan, vriendschappen worden onderhouden en discussies worden gevoerd. Grote kans dat je zelf ook verslaafd bent aan het medium, maar kende je deze trucjes al?

Check jij ook alleen je wall, plaats je foto’s, deel je berichten en reageer je af en toe? Je kunt nog veel meer met Facebook. Lees deze acht trucs en maak je Facebook gebruik makkelijker en simpeler.

1. Wissel tussen topverslagen en meest recente verslagen

Facebook laat niet altijd automatisch de meest recente berichten zien. Als ‘topverslagen’ is geselecteerd laat hij het meest populaire berichten eerst zien.

2. Schrijf je statusupdate in een gek lettertype

Tik je statusupdate op deze website, druk op ‘convert’ en zie jouw status in een tiental grappige lettertypes verschijnen. Kies er een uit, druk op copy en plak hem vervolgens in het status vakje op Facebook.

3. Als mensen geen vrienden van je zijn en je een bericht sturen, komt dat bij ‘overige’ te staan

Kijk eens bij berichten en druk op ‘overige’ naast ‘postvak in’, wie weet vind je lang verloren vrienden!

4. Sla dingen op die je nog eens wil lezen

Dit geldt alleen voor berichten met een link. Klik in de rechterbovenhoek op het ‘optie-pijltje’ en kies voor ‘sla link op’. Je vindt ze terug bij ‘opgeslagen’ vlak onder je profiel foto.

5. Verwijder vrienden uit je tijdlijn zonder ze te ‘ontvrienden’

Ooit een vriend gehad die de hele dag door berichten plaatst die je totaal niet interessant vindt?
Meteen verwijderen zou je zeggen, maar misschien is het wel je tante, nicht of schoonmoeder en breng je jezelf in een lastige situatie door ze te verwijderen. Klik op het ‘optie-pijltje’ rechtsboven in een bericht van de betreffende persoon. Klik vervolgens op ‘persoon niet meer volgen’.

6. Synchroniseer je Facebook-evenementen met je Google-agenda

Het kan nogal onoverzichtelijk worden met al die verschillende agenda’s. Je hoeft je nu in ieder geval geen zorgen meer te maken over je Facebook-agenda, want er is fijn nieuws! Deze agenda kun je samenvoegen met de Google-variant. Hoe? Klik rechtsboven in een evenement op de ‘optie-knop’ (die drie puntjes), klik nu op ‘evenement exporteren’ en kopieer de link die je ziet. Als het kopiëren gelukt is, ga je naar jouw Google-agenda. Klik op ‘andere agenda’s’ en druk op ‘toevoegen via URL’. Plak hier de link, druk op toevoegen en je bent good to go!

7. Je kunt ervoor zorgen dat Facebook niet álles van je in de gaten houdt

Je hebt net iets gezocht op Zalando en nu kom je het ook tegen op Facebook. Eigenlijk wel een beetje eng… Met Facebook Disconnect voorkom je dat dat gebeurt. Je hebt een versie voor Mozilla Firefox en Chrome.

8. Bepaal wie ziet dat je online bent

Je kunt wel eens bepaalde mensen willen ontwijken of misschien heb je nog geen antwoord op die ene vraag. Misère voorkom je door rechtsonder op het ‘instellingen-tandwieltje’ (naast de zoekfunctie) te klikken, vervolgens op ‘geavanceerde instellingen’. Kies daarna welke vrienden (allemaal of enkele) jouw online/offline status niet hoeven te zien. Zo, ben je daar ook weer van af.

Lees ook deze 12 handige trucjes voor je iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme