8 woest aantrekkelijke fysieke kenmerken van mannen

Mind Redactie 3 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

Business Insider maakte laatst een leuke compilatie van wat vrouwen (en mannen) volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken van allerlei gerenommeerde internationale onderzoeksinstituten – allen uitgevoerd in 2016 – anno nu precies fysiek aantrekkelijk vinden aan mannen. Dit is wat eruit kwam.

1. Gespierde bouw

Want spieren zijn een blijk van sterke, reproductieve genen, met als resultaat dat gespierde mannen meer bedpartners hebben dan minder- of niet-gespierde mannelijke wezens.

2. (Gemiddelde) baardgroei

Niet overdreven, maar niveau ‘sexy stoppels’. Of, zoals onderzoekers het noemen, ‘gemiddelde baardgroei’. Dat is namelijk een teken van mannelijkheid, dominantie en agressie. En dat vinden vrouwen dus woest aantrekkelijk.

En dit dan: kale mannen zijn sexier, sterker en mannelijker!

3. Mannen die rood dragen

Schijnbaar is de kleur rood al sinds de oude Romeinen al een symbool van status en seks-appeal. Goh.

4. Symmetrisch gezicht

Dat associeren vrouwen namelijk met een sterke gezondheid en een groot aanpassingsvermogen.

5. Sterke kaaklijn

Naar verluidt hangt de ‘scherpte’ van een kaaklijn namelijk samen met de hoeveelheid testosteron die een man heeft. Met andere woorden: hoe mooier en scherper afgetekend die kaaklijn is, hoe mannelijker en aantrekkelijker we de man in kwestie vinden.

6. Lage stem

Mannen met een diepere stem onthouden we namelijk beter, zo blijkt uit onderzoek.

Mannen met grijs haar vinden we ook uitermate opwindend, aldus dit onderzoek.

7. Donkere limbale ring

Ik geef het toe: ik moest even googlen waar die limbale ring zich precies bevindt, maar nu weet ik het: het is de donkere ring rondom je iris (in de ogen, dus). Onderzoek wijst uit dat hoe donkerder die ring is, des te jeugdiger én mannelijker een man beschouwd wordt.

8. Lengte

Want onderzoek wijst uit dat langere mannen vaker kinderen krijgen dan korte(re) mannen. Persoonlijk vind ik dan de conclusie: ‘dus die vinden we aantrekkelijker’ iets te kort door de bocht, maar wie ben ik om de wetenschap in twijfel te trekken?

Kwatsch! Hier zijn 9 overtuigende redenen waarom kleinere mannen ideaal relatiemateriaal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme